Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έκρηξη με 4 νεκρούς στη μεγαλύτερη αεροπορική βάση του Αφγανιστάν



Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στη μεγαλύτερη αεροπορική βάση του Αφγανιστάν, στην πόλη Μπαγκράμ, βόρεια της Καμπούλ, προκαλώντας θύματα και ζημιές, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σημειώθηκε έκρηξη στην αεροπορική βάση στη Μπαγκράμ σήμερα το πρωί. Υπάρχουν θύματα", σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατιωτικού συνασπισμού αναφέροντας ότι τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Η αποστολή Resolute Support υπό το ΝΑΤΟ που έχει τη βάση της στη Μπαγκράμ, περίπου 50 χλμ από την αφγανική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς μετά τις 5.30 το πρωί και ότι υπήρξαν απώλειες. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις προστασίας και ιατρικές ομάδες.

Ο Αμπντούλ Σοκόρ Κοντόσι, ο κυβερνήτης της Μπαγκράμ, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν από την έκρηξη, η οποία όπως είπε σημειώθηκε κοντά σε τραπεζαρία.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν διευκρινιστεί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο οι Ταλιμπάν κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους σε όλη τη χώρα πριν από την έλευση του χειμώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου γενικά σταματούν οι μάχες.

Η βάση στη Μπαγκράμ δέχεται συχνά επιθέσεις από τους αντάρτες ισλαμιστές Ταλιμπάν.