Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έκλεψαν τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου από εκκλησία στην Ουκρανία



«Φτερά» έκαναν τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου από εκκλησία στην Ουκρανία, όπου φυλάσσονταν, όπωας ανακοίνωσε και η αστυνομία της χώρας που ωστόσο συνέλαβε λίγο αργότερα έναν ύποπτο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ύποπτος για την κλοπή είναι ένας 28χρονος Ουκρανός ο οποίος ανέφερε ότι είχε ακούσει για τη θαυματουργή δύναμη των λειψάνων και γι ‘αυτό αποφάσισε να τα κλέψει.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή όταν ένας εφημέριος της τοπικής εκκλησίας ενημέρωσε μονάδα της αστυνομίας στη Ντομπρόπολη ότι άγνωστο άτομο έκλεψε θήκη με τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου από την εκκλησία.

«Μετά από αρκετές ώρες οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον δράστη» ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωση της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα λείψανα έχουν κατασχεθεί ως αποδεικτικό στοιχείο. Σε βάρους του άνδρα σχηματίστηκε δικογραφία για «βεβήλωση νεκρού».

Λίγα λόγια για την εικόνα του Αγίου Γεωργίου:

Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα αυτή ρίχτηκε στη φωτιά για να καεί, αλλά παρόλο αυτά η εικόνα έμεινε άφλεκτος μέχρι που η φωτιά έσβησε.

Ένας ευσεβής Χριστιανός τότε παράλαβε την άγια εικόνα και ήλθε στην θάλασσα, προσευχήθηκε θερμά στον Κύριο για να σταματήσει η φρικτή θύελλα της εικονομαχίας.

Έπειτα αφού γύρισε προς την Άγια εικόνα είπε: «Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Τροπαιοφόρε Γεώργιε, συ που και στη ζωή και μετά τον θάνατο έκαμες άφλεκτη την άγια εικόνα, διαφύλαξε την και τώρα από την θάλασσα και μετέφερε την όπου εσύ γνωρίζεις και επιθυμείς για να δοξασθεί ο Θεός μας».

Και μόλις τελείωσε έβαλε την εικόνα στη θάλασσα.

Ο Άγιος Γεώργιος φρόντισε ώστε η άγια εικόνα να φτάσει στο Άγιο Όρος, όπου και άλλες εικόνες οδήγησε η θεία πρόνοια.

Η εικόνα τοποθετήθηκε κοντά στην Μονή Ξενοφώντος όπου έτρεχαν τα ιαματικά όξινα νερά.

Υπήρχε μάλιστα εκεί μια μικρή Μονή αφιερωμένη στο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.

Ακόμα σώζεται ο μικρός αυτός ναός, όπου οι μοναχοί σαν είδαν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου την μετάφεραν εκεί γεμάτοι χαρά και ευλάβεια.

Ύστερα έκτισαν ναό κοντά στο μικρό ναό. Όταν αυξήθηκαν οι μοναχοί και μεγάλωσε και η Μονή ονομάσθηκε του Αγίου Γεωργίου.

Οι μοναχοί γιορτάζουν καθημερινά μαζί με τον Άγιο Γεώργιο και τον Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο και τους μνημονεύουν στις απολύσεις των ακολουθιών.