Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 -
Ελαφριά βροχή

4 °C

Σήμερα, 22. Ιανουαρίου 2022

Εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης: Στραγγάλισαν και στη συνέχεια διαμέλισαν τον ΚασόγκιΣοκαριστική ανακοίνωση από τον εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης ο οποίος δήλωσε πως η σορός του δολοφονηθέντα δημοσιογράφου από τη Σαουδική Αραβία Τζαμάλ Κασόγκι, τεμαχίστηκε και στη συνέχεια εξαφάνισαν τα ίχνη της, αφού τον στραγγάλισαν.

Ο Τούρκος εισαγγελέας έκανε γνωστό την Τετάρτη ότι ο Κασόγκι στραγγαλίστηκε μόλις εισήλθε στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο προμελετημένης δολοφονίας του και το σώμα του διαμελίστηκε και στη συνέχεια το εξαφάνισαν.

Σύμφωνα με τη δήλωση του γραφείου του εισαγγελέα, Ιμπάν Φιντάν έγινε γνωστό επίσης ότι οι συζητήσεις με τον Σαουδάραβα γενικό εισαγγελέα Σαούντ αλ Μοχέμπ δεν είχαν «συγκεκριμένα αποτελέσματα» παρά τις «καλές προσπάθειες» της Τουρκίας να αποκαλύψει την αλήθεια.

Η δήλωση αυτή αποτελεί την πρώτη δημόσια επιβεβαίωση από έναν Τούρκο αξιωματούχο ότι ο Κασόγκι στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια τον διαμέλισαν στο Προξενείο στις 2 Οκτωβρίου όπου πήγε για μαζέψει έγγραφα που χρειαζόταν για να παντρευτεί.