Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024 -

Είχε προβλέψει ο Νοστράδαμος την εκλογή Τραμπ 400 χρόνια πριν;Πολλά έχουν γραφτεί για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και κατά πόσο  οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και ο κόσμος είχαν προβλέψει την εκλογή του.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που ξαφνιάστηκαν με την εκλογή Τράμπ, ωστόσο φαίνεται πως ο Γάλλος φαρμακοποιος και αστρολόγος είχε προβλέψει την εκλογή Τραμπ, περίπου 400 χρόνια πριν συμβεί.

Ο Νοστράδαμος πέθανε το 1566 και στο έργο του  «Οι Προφητείες» αναφέρεται σε περισσότερες από χίλιες προβλέψεις για σημαντικά γεγονότα στους αιώνες που θα ακολουθήσουν.

Οι «Προφητείες» είναι γραμμένες στη μορφή ποιήματος τεσσάρων γραμμών και έχουν δημοσιευτεί σε 10 τόμους με το κάθε τόμο να ονομάζεται «αιώνας».

Κατά πολλούς ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη.

Τώρα, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν πως το τετράστιχο 81 από τον «Αιώνα ΙΙΙ» αναφέρεται στις αμερικανικέ προεδρικές εκλογές του 2016.

«Ο μεγάλος ξεδιάντροπος, τολμηρός φωνακλάς,

Θα εκλεγεί κυβερνήτης του στρατού:

Η τόλμη του στους ισχυρισμούς του,

Η γέφυρα σπασμένη, η πόλη αχνή από το φόβο»

Ενώ σε άλλο σημείο ισχυρίζεται πως ο κυβερνήτης αυτός θα προκαλέσει αλλαγή των νόμων του «Βυζαντίου» και θα φέρει έναν μεγάλο πόλεμο μεταξύ των εθνών.

Αν και αρκετοί ισχυρίζονται πως ο Τραμπ δεν είναι ηγέτης του στρατού, αρκεί να αναλογιστούμε πως από τις 20 Ιανουαρίου που ξεκινά η διακυβέρνησή του θα είναι και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.