Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 -

EgyptAir: Καπνός στο μοιραίο AirbusΗ ομάδα έρευνας βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στον προσδιορισμό των αιτίων που προκάλεσαν τη συντριβή του μοιραίου Airbus της EgyptAir, όπου κατάφερε να «διαβάσει» τα δεδομένα από το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Independent, τα δεδομένα από το μαύρο κουτί της πτήσης MS804 της EgyptAir, το οποίο επισκευάστηκε προχτές το βράδυ στη Γαλλία, επιβεβαιώνουν παλαιότερες αναφορές για ύπαρξη καπνού στο αεροσκάφος. «Οι αρχικές πληροφορίες δείχνουν ότι ολόκληρη η πτήση έχει καταγραφεί στον Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης (FDR). Τα καταγραμμένα δεδομένα επιβεβαιώνουν τα μηνύματα του συστήματος ACARS για την ύπαρξη καπνού στις τουαλέτες και στα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα του αεροπλάνου» αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της επιτροπής Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Αιγύπτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έχουν περισυλλεγεί φέρουν βλάβες από υψηλή θερμοκρασία ενώ πάνω τους εντοπίστηκαν και ίχνη στάχτης.

Ο Καταγραφέας Δεδομένων Πτήσης του αεροσκάφους επισκευάστηκε στα εργαστήρια της Αρχής Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Γαλλίας (ΒΕΑ) αργά τη Δευτέρα και τα αρχεία με τα δεδομένα μεταβιβάστηκαν στην Αίγυπτο εχθές. Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με την επιτροπή, ενώ οι εργασίες επισκευής του δεύτερου μαύρου κουτιού του αεροπλάνου, του Καταγραφέα Φωνής στο Πιλοτήριο, έχουν ήδη ξεκινήσει.