Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

καπνος



Τι να κάνετε για να προστατεύσετε τα μικρά παιδιά από τον καπνό της φωτιάς

Οι δασικές πυρκαγιές μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα σε άτομα που βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά τους. Και αυτό διότι ο καπνός από τη φωτιά μετακινείται σε μεγάλες αποστάσεις.

Τα μικρά παιδιά είναι μία από τις ευπαθείς ομάδες για την ανάπτυξη προβλημάτων λόγω του καπνού, ιδίως εάν πάσχουν από:



Φωτιές: Οδηγίες προστασίας από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Για τις πιθανές συνέπειες και τους τρόπους προστασίας από τον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια, ενημερώνει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) τους κατοίκους και εργαζόμενους των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα μέτωπα της φωτιάς.

Οι βασικές οδηγίες σε συνθήκες επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από καπνό φωτιάς, είναι οι εξής:



Έως την Κρήτη φτάνει ο καπνός από την πυρκαγιά στην Κερατέα

Ο καπνός από την πυρκαγιά στην Κερατέα φτάνει έως τις βορειοδυτικές ακτές της Κρήτης και είναι ορατός από τον ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-1, όπως φαίνεται στη σχετική εικόνα που ελήφθη το απόγευμα.



Φωτιά στη Μεταμόρφωση:Ποιά είναι η επίδραση του τοξικού καπνού στην ατμόσφαιρα

Την επίδραση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση στην ατμόσφαιρα εξετάζει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Η πρώτη φάση των δειγματοληπτικών ελέγχων από την ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε και τα δείγματα βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο χημείο. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.



Φωτιά στην Εύβοια: Θα χρειαστούν 2-3 μέρες μετά την κατάσβεση για να «καθαρίσει» η Αττική

Προσωρινή και με δυνάμει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία πολιτών είναι η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στην Αττική από τις πυρκαγιές στην Εύβοια.



Πύρινος εφιάλτης στη Σιβηρία: Βομβαρδίζουν τα σύννεφα για να βρέξει - Ο καπνός έφθασε σε Αλάσκα και Καναδά

Σε μέτρα έκτακτης ανάγκης με πρόκληση τεχνητής βροχής καταφεύγουν οι ρωσικές Αρχές για να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες δασικές φωτιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες στη Σιβηρία.