Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και 68 φιλότουρκοι μισθοφόροι στην Αλ Μπαμπ



Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν την Παρασκευή όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποναρκοθέτησης στην πόλη Αλ Μπαμπ της βορειοδυτικής Συρίας, βόρεια στην επαρχία του Χαλεπιού.

Στον Τύπο προβάλλεται επίσης η είδηση ότι 68 άτομα κυρίως τουρκόφιλοι μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγησαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα στην Αλ Μπαμπ.

Ο τουρκικός Τύπος χαρακτήρισε «νικηφόρα» την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, δηλαδή την τουρκική εισβολή στη Συρία, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) με την βοήθεια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ελέγχουν σχεδόν όλη την Αλ Μπάμπ.

Οι τουρκικές εφημερίδες γράφουν ότι πρόκειται για την δεύτερη νικηφόρα επιχείρηση μετά την απελευθέρωση της Τζαραμπλούς και ότι το Ισλαμικό Κράτος έφυγε από την πόλη και αφήνοντας πίσω το βαρύ οπλισμό του.

Η αγωνία των Τούρκων να πείσουν ότι νικάνε στη Συρία είναι μεγάλη, ειδικότερα μετά από τις δηλώσεις κορυφαίων Ελλήνων αξιωματούχων ότι το τουρκικός στρατός υφίσταται ήττες στη βόρεια Συρία.