Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δύο χειρούργοι στο πάτωμα μετά από 32 ώρες επέμβασης!



Στην ιστορία της ιατρικής , είναι πολλές οι περιπτώσεις των γιατρών, που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν έναν ασθενή χωρίς να υπολογίζουν τον κόπο.

Πιστοί στον όρκο που έδωσαν καταρτισμένοι επιστήμονες δουλεύουν σκληρά για να σώσουν μια ζωή χωρίς να σκέφτονται πόσες ώρες ή πόση προσπάθεια θα χρειαστεί.

Μια τέτοια συγκλονιστική ιστορία κρύβεται πίσω από τη φωτογραφία που έγινε viral και συγκίνησε τους χρήστες του διαδικτύου.

Η φωτογραφία δείχνει δύο  εξαντλημένους χειρούργους πεσμένους στο πάτωμα, ύστερα από μία επέμβαση που διήρκεσε 32 ώρες.

 

Μία ιατρική ομάδα του νοσοκομείου της κινεζικής επαρχίας Φουτζιάν,είχε αναλάβει την αφαίρεση μιας σειράς από όγκους στον εγκέφαλο ενός ασθενή.

Στην εγχείρηση συμμετείχαν τρεις χειρούργοι έξι αναισθησιολόγοι και οχτώ νοσηλευτές.

Επί 32 ώρες με τεράστια υπομονή προσπαθούσαν να αφαιρέσουν πολλαπλούς όγκους από το εγκέφαλο του ασθενούς με έξι ξεχωριστές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Newsner αυτή ήταν η μεγαλύτερη εγχείρηση που είχε ποτέ αναλάβει το Νοσοκομείο της Φουτζιάν.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, οι γιατροί  έκαναν μόνο μικρά διαλείμματα, ενώ η οικογένεια  του ασθενούς ανησυχούσε για το πώς κατάφερναν να χειριστούν τη μεγάλη κούραση τους.

Σχετικά με τη φωτογραφία των δυο χειρουργών στο πάτωμα του χειρουργείου μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης που διαδόθηκε ταχύτατα στο διαδίκτυο

 ένας από αυτούς, ο Δρ Τσεν Τσιανπίγκ δήλωσε: «Δεν είμαι μόνο εγώ που εργάζομαι σκληρά για τη θεραπεία των ασθενών.

Υπάρχουν πολλοί χειρουργοί σαν εμένα των οποίων η εργασία δεν διαδίδεται με αυτόν τον τρόπο και αξίζουν το δημόσιο έπαινο».

Στο τέλος της εγχείρησης όλα πήγαν καλά για τον ασθενή στην φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω, η οποία τραβήχτηκε λίγο μετά το χειρουργείο βλέπετε έναν από τους

χειρούργους που συμμετείχαν στην εγχείρηση, να σχηματίζει με τα δάκτυλα του το σχήμα "V" από τη λέξη "Victory" (Νίκη)