Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Δώρισε μέρος από το συκώτι του για να σωθεί μια γυναίκα και τελικά την παντρεύτηκε



Ένας άνδρας που αποφάσισε να δωρίσει μέρος από το συκώτι του για να σωθεί ένας ξένος άνθρωπος, τελικά παντρεύτηκε τη γυναίκα που δέχθηκε το μόσχευμα.

Ο Chris Dempsey από τον Καναδά γνώρισε τη σημερινή του σύζυγο Heather Krueger λιγότερο από δύο χρόνια πριν. Όταν πρωτομίλησαν ήταν σε σοβαρό στάδιο της ηπατικής νόσου και ήταν ήδη άρρωστη για περίπου δύο χρόνια. Οι γιατροί, της είπαν ότι είχε 50% πιθανότητες να επιβιώσει για δύο ακόμη μήνες, αν δεν έκανε μεταμόσχευση. Η οικογένειά της επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο για να σώσει τη ζωή της και να βρει έναν δότη, πράγμα πολύ δύσκολο όταν υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που περιμένουν για δωρητές. Τελικά, η τύχη ήταν με το μέρος της και ο Dempsey ήταν το ταίρι της από όλες τις απόψεις. Ο ίδιος δήλωσε στο BBC: «Άκουσα έναν συνάδελφο να λέει ότι μια ξαδέλφη του χρειάζεται μεταμόσχευση ήπατος. Σκέφτηκα τον εαυτό μου γιατί θα ήθελα κάποιος να βοηθήσει και μένα ή την οικογένειά μου σε μια παρόμοια κατάσταση».

Μετά από ένα ειδικό τεστ ανακάλυψε ότι θα μπορούσε να είναι γίνει δότης για την Krueger. Το ζευγάρι μίλησε για πρώτη φορά το Φλεβάρη του 2015 τηλεφωνικά με τη νεαρή να μην μπορεί να πιστέψει ότι βρέθηκε κάποιος ξένος που θα της σώσει τη ζωή. Στη συνέχεια συναντήθηκαν από κοντά και βγήκαν για φαγητό. Το ζευγάρι άρχισε να περνάει πολλές ώρες μαζί μέχρι την εγχείρηση και αργότερα ήρθαν ακόμη πιο κοντά. Οκτώ μήνες μετά την εγχείρηση ο Dempsey έκανε πρόταση γάμου στην νεαρή κοπέλα και τελικά παντρεύτηκαν 19 μήνες μετά τη μεταμόσχευση.

jdhatda2jdhatda3