Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Διπλή τραγωδία στη Μεγάλη Βρετανία: Πατέρας και κόρη «έφυγαν» μέσα σε ένα 24ωρο, χτυπημένοι από τον Covid-19



Διπλή τραγωδία «χτύπησε» οικογένεια στη Βρετανία, αφού ο κορωνοϊός πήρε από τη ζωή πατέρα και κόρη μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο 61χρονος Σουντίρ Σαρμά από το Χούνσλοου του δυτικού Λονδίνου, υπάλληλος του τμήματος μετανάστευσης του αεροδρομίου του Χίθροου, υπέκυψε στη νόσο το βράδυ της Τετάρτης, ενώ την ίδια, τραγική μοίρα ακολούθησε και η 33χρονη φαρμακοποιός κόρη του, Πούτζα, την επόμενη μέρα.

Ο Σαρμά πήγε τελευταία φορά στην εργασία του, στο Terminal 3, στις 7 Ιανουαρίου, γι’ αυτό και οι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι κόλλησε τον Covid-19 στην υπηρεσία του, αλλά, πιθανότατα, από κάπου αλλού. Ο ίδιος φέρεται ότι είχε υποκείμενα νοσήματα, τα οποία τον ανάγκασαν να λείψει με αναρρωτική άδεια από τη δουλειά του, αν και, άτομα του περιβάλλοντός του, ισχυρίζονται ότι το τελευταίο διάστημα τα είχε ξεπεράσει.

Άγνωστο αν είχαν στενή επαφή

Η 33χρονη κόρη του, η οποία εργαζόταν ως φαρμακοποιός σε νοσοκομείο του ανατολικού Σάσεξ, νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες προτού καταλήξει, ενώ παραμένει άγνωστο αν έπασχε από υποκείμενο νόσημα. Άγνωστο, επίσης, παραμένει και το αν πατέρας και κόρη είχαν στενή επαφή πριν από τους θανάτους τους, έτσι ώστε να ξέρουμε αν κόλλησαν ο ένας τον άλλον.

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια Σαρμά, φίλοι και συγγενείς εξέφρασαν μέσω των social media τη θλίψη τους για το διπλό θανατικό, αλλά και την ανησυχία για τη χήρα του 61χρονου και μητέρα της 33χρονης, που θα δυσκολευτεί να παραβρεθεί στην κηδεία τους εξαιτίας των περιορισμών στην κυκλοφορία.

Ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε, πλέον, τους 1.200, ενώ στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 19.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.