Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δηλητηρίαση μυστήριο σε γηροκομείο - Νεκροί τέσσερις ηλικιωμένοι



Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως τέσσερις ηλικιωμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή πιθανόν λόγω τροφικής δηλητηρίασης σε γηροκομείο όπου διέμεναν. Ήδη οι αρχές του διαμερίσματος Οτ Γκαρόν, στην Τουλούζ στη νότια Γαλλία, έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Οι τέσσερις ηλικιωμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το βράδυ της Κυριακής (31.03.2019). Η πρώτη εκτίμηση είναι πως υπέστησαν δηλητηρίαση αλλά οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Συνολικά 22 ένοικοι του γηροκομείου La Chêneraie στην Λερμ υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση μετά το δείπνο τους, το βράδυ της Κυριακής. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 15 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται «σχετικά επείγουσα».

Φωτογραφία Reuters

 

Ακόμη οι αρχές δεν έχουν εξακριβώσει από τι προκλήθηκε η τροφική δηλητηρίαση. Δείγματα από το δείπνο κατασχέθηκαν για να χρησιμοποιηθούν σε αναλύσεις, αναφέρει παράλληλα σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS), που θα δώσει και ερωτηματολόγιο στους ενοίκους του γηροκομείου για να απαντήσουν τι έφαγαν το βράδυ της Κυριακής.

«Υποψιαζόμαστε τροφική δηλητηρίαση επειδή οι ένοικοι ασθένησαν μετά το δείπνο (…) Οι αναλύσεις άρχισαν από σήμερα το πρωί», δήλωσε η αξιωματούχος του διαμερίσματος Μαρί-Πολ Ντεμιγκέλ στο δίκτυο BFMTV.

Φωτογραφία Reuters

 

Ασθενοφόρα εστάλησαν αμέσως στον οίκο ευγηρίας, ενώ θα συσταθεί κέντρο υποδοχής των οικογενειών των ηλικιωμένων που νόσησαν και ένας πυρήνας ψυχιατρικής παρακολούθησης, σύμφωνα με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας, όπως και αξιωματούχος των τοπικών αρχών μετέβησαν άμεσα μετά το περιστατικό στον οίκο ευγηρίας στον οποίο διαμένουν, σύμφωνα με την ARS, 82 άνθρωποι και άρχισε να λειτουργεί το 2006.