Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Τροφικη δηλητηριαση



Δηλητηρίαση μυστήριο σε γηροκομείο - Νεκροί τέσσερις ηλικιωμένοι

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως τέσσερις ηλικιωμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή πιθανόν λόγω τροφικής δηλητηρίασης σε γηροκομείο όπου διέμεναν. Ήδη οι αρχές του διαμερίσματος Οτ Γκαρόν, στην Τουλούζ στη νότια Γαλλία, έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.



Ο Παναθηναϊκός ζήτησε αναβολή του αγώνα με τον Κολοσσό μετά την τροφική δηλητηρίαση των παικτών του

Μετά την επιστροφή της ομάδας από τη Βιτόρια έξι παίκτες παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να παρουσιαστεί… αποδεκατισμένος ενόψει του αγώνα με τον Κολοσσό στη Ρόδο.
Γι’ αυτόν τον λόγο ζητήθηκε από την ΚΑΕ αναβολή της αναμέτρησης και εντός της ημέρας αναμένεται η επίσημη απόφαση του ΕΣΑΚΕ.



Βρετανίδα τουρίστρια πέθανε 36 ώρες μετά την κατανάλωση άψητου κοτόπουλου στην Κέρκυρα

Τραγικό θάνατο από τροφική δηλητηρίαση βρήκε μια Βρετανίδα τουρίστρια, μετά την κατανάλωση μιας μπουκιάς ωμού κοτόπουλου σε εστιατόριο ξενοδοχείου στην Κέρκυρα!



Κίνδυνος δηλητηρίασης όταν το ξαναζεστένετε!

Πώς μπορεί να προκληθεί δηλητηρίαση από το ρύζι:

Το ωμό ρύζι μπορεί να περιέχει σπόρια από το Bacillus cereus. Πρόκειται για ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Ακόμα, όμως, και όταν μαγειρευτεί, αυτά τα σπόρια μπορούν να επιβιώσουν.



Τροφική δηλητηρίαση: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα ανάλογα με την αιτία της

Τα κυριότερα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης είναι οι κράμπες στην κοιλιά, η ναυτία, ο εμετός και η διάρροια, το πότε θα εκδηλωθούν όμως εξαρτάται από τον συγκεκριμένο παθογόνο οργανισμό που την προκάλεσε.



Τροφική δηλητηρίαση ή τροφική αλλεργία; Σε τί διαφέρουν;

Όταν οι άνθρωποι έχουν μια δυσάρεστη σωματική αντίδραση σε κάτι που έφαγαν θεωρούν οτι δεν είναι τροφική δηλητηρίαση και πως απλά έχουν αλλεργία σε κάποια τροφή. Στην πραγματικότητα μόνο το 3% των ενηλίκων και 6% -8% των παιδιών πάσχουν από πραγματική τροφική αλλεργία. Δηλαδή από αναπάντεχη και μη φυσιολογική ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού εναντίον μιας τροφής.