Πέμπτη 29 Μαΐου 2025 -

Διεθνής περίγελος για τον Μακρόν μετά το χαστούκι που δέχτηκε από την Μπριζίτ. Τα σχόλια των ΜΜΕ.Βίντεο



Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε με έναν από τους χειρότερους τρόπους στο επίκεντρο της συζήτησης, με τα διεθνή ΜΜΕ να σχολιάζουν επικριτικά τις εικόνες που διέρρευσαν για το χαστούκι της Μπριζίτ που δέχτηκε.

 

Την ίδια ώρα, το Ελιζέ, πέρασε από την άρνηση στην παραδοχή και από την παραδοχή στην ανακατασκευή, μετά το επίμαχο βίντεο που εθεάθη να ρίχνει χαστούκι η Μπριζίτ Μακρόν στον σύζυγό της Εμανουέλ, κατά την άφιξη του γαλλικού προεδρικού αεροσκάφους στο Ανόι του Βιετνάμ, την Κυριακή το βράδυ.

Οι εικόνες από το χαστούκι, τη στιγμή που η πόρτα του προεδρικού αεροσκάφους άνοιξε και ο Μακρόν ετοιμαζόταν να εμφανιστεί, έγιναν viral κατά τη διάρκεια της νύχτας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Στη συνέχεια, το Ελιζέ αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180° στις δηλώσεις της και να αναθεωρήσει τη γραμμή του.

Αιτία γι’ αυτό ήταν το Associated Press, που είχε αποτυπώσει το στιγμιότυπο, με αποτέλεσμα η αρχική διάψευση να μην μπορεί να σταθεί ακόμη και για τους πλέον καλοπροαίρετους.

Την έκπληξη του Γάλλου προέδρου τη στιγμή που πάνω του προσγειώνονται τα χέρια της -αόρατης στο πλάνο – συζύγου του διαδέχθηκε η έξοδος από το αεροσκάφος.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, έτεινε διακριτικά το χέρι του στην Μπριζίτ, η οποία ωστόσο κατέβηκε κρατώντας την πτυσσόμενη σκάλα.

Το βίντεο συνέχισε να αναπαράγεται με ακόμη πιο φρενήρεις ρυθμούς. Στενός συνεργάτης του προέδρου είπε στο BFMTV ότι επρόκειτο απλώς… για ένα ζευγάρι που καβγαδίζει.

Η εκδοχή μάλλον δεν έπεισε αρκετό κόσμο, αλλά αντιθέτως έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά, με αποτέλεσμα το Ελιζέ να βγει και να δώσει μια νέα εξήγηση.

«Ήταν μια στιγμή που ο πρόεδρος και η σύζυγός του χαλάρωναν πριν από την έναρξη της επίσημης επίσκεψης. Ήταν απλά μια ιδιωτική στιγμή» ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στον Γάλλο πρόεδρο.

Την ίδια ώρα, ΜΜΕ της Γαλλίας αλλά και της Τουρκίας επικρίνουν την περίεργη στάση που έχει καταδείξει το τελευταίο διάστημα ο Γάλλος πρόεδρος μετά και το «μυστήριο» βίντεο με την χαρτοπετσέτα στο βαγόνι, μαζί με τον Κιρ Στάρμερ και τον Φρίντριχ Μερτς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ζήτημα φαίνεται ότι έχει ήδη προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της Γαλλίας.

Ο βουλευτής του Εθνικού Μετώπου Jean-Philippe Tangu μίλησε για ψέματα, κατηγορώντας τον Γάλλο πρόεδρο ότι κατηγορεί «την τεχνητή νοημοσύνη και τις ρωσικές υπηρεσίες, πριν δικαιολογήσει το αδικαιολόγητο».

Μάλιστα, ο βουλευτής ανέφερε ότι η αντίδραση του Ελιζέ είναι ανησυχητική για τη δημοκρατία, καθώς «προχωρά σε συστηματικά ψεύδη και σε παραποίηση της αλήθειας».