Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ΜΜΕ



Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας: Τα ΜΜΕ στην Ορθόδοξη Εκκλησία και ο digital Λόγος του Θεού

“Χωρίς ελεύθερο Τύπο, η δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει. Χωρίς ελευθερία έκφρασης, δεν υπάρχει ελευθερία.”, αναφέρει στο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην Ελευθερία του Τύπου.
Γράφει η Κάτια Τσιμπλάκη



Νόμο για τον έλεγχο των social media ετοιμάζει η κυβέρνηση

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το Μαξίμου ετοιμάζεται να λογοκρίνει  σχόλια και ερωτήματα πολιτών στα social media, αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη, που έχει εμφανώς αναστατώσει μέχρι και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 



Η κυβέρνηση δίνει 18,5 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ για να πιέσουν τους πολίτες να κάνουν τα εμβόλια

Η κυβέρνηση  έδωσε το πράσινο φως για ένα νέο πακέτο 18,5 εκατομμυρίων ευρώ προς ορισμένα ΜΜΕ για να προωθήσουν καμπάνια πρός πολίτες για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

 



Οι Τούρκοι προκαλούν με fake news για δήθεν c-130 που πέταξε κοντά στον εναέριο χώρο τους

Τελειωμό δεν έχουν τα εμπρηστικά δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία συντηρούν το κλίμα έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, την ώρα βέβαια που η Αθήνα σπεύδει να συζητήσει με την Άγκυρα σχεδόν τα πάντα.

Αυτή τη φορά οι Τούρκοι ανακάλυψαν ένταση από πλευράς της Ελλάδας ε μια τυπική πτήση ενός C-130 από την Ελευσίνα στην Λάρνακα και επιστροφή στην Ελλάδα.

 

Απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την Τρίτη

Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ΕΡΤ, τη ΓΓΕΕ, το ΑΠΕ - ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018 έως τις 6:00 π.μ. της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου.