Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Διαταγή σε 50.000 στρατιώτες από την Άγκυρα: «Να είστε έτοιμοι για επέμβαση στην Ιντλιμπ»



Διαταγή σε 50.000 ένοπλους αντάρτες του FSA έδωσε η Άγκυρα προκειμένου να είναι έτοιμοι για άμεση επέμβαση στην Ιντλίμπ, γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η δύναμη αυτή των 50.000 ενόπλων βρίσκεται στη βόρεια Συρία και συγκεκριμένα στις περιοχές που ήλεγχαν οι Κούρδοι όπως της Αφριν, της Αζάζ, της Τζαραμπλούς, της Αλ-Μπαμπ και της της Αλ-Ράι και που καταλήφθηκαν από την Τουρκία στις επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας».

Όπως σημειώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ ο αριθμός των τουρκικών στρατευμάτων που μετείχαν συνολικά στις δύο επιχειρήσεις έφθασε τις 30.000, με το μεγαλυ΄τερο μέρος αυτών να συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου κατέλαβαν.

Ταυτόχρονα οι τουρκικές δυνάμεις έχουν διπλασιάσει τον αριθμό των αρμάτων μάχης που έχουν στην περιοχή Μ60Τ (όλα εξοπλισμένα με το σύστημα αυτοπροστασίας  TLUS) όπως και διπλάσιο αριθμό ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ, τοποθετώντας ταυτόχρονα συστήματα πυροβολικού κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο ακριβής λόγος της τουρκικής κινητοποίησης είναι άγνωστος. Από τη μια η Άγκυρα επιμένει στην μη εξαπόλυση επίθεσης στην Ιντλίμπ, λέγοντας πως έτσι θα δημιουργηθεί ανθρωπιστική κρίση (πρακτικά θέλοντας να προστατέψει τους τουρκμένους αντάρτες) και από την άλλη εμφανίζεται έτοιμη να επέμβει στην Ιντλίμπ χωρίς όμως κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.