Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Δεν αποκλείει ο Τζουλιάνι ποινική δίωξη κατά της ΚλίντονΤο ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της ηττημένης των προεδρικών εκλογών Χίλαρι Κλίντον, λόγω ενεργειών του Ιδρύματος Κλίντον που ενδέχεται να ήταν παράνομες, άφησε ανοιχτό ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, ένας εκ των πιο στενών συνεργατών του επόμενου προέδρου των ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ.

 

Μιλώντας στο CNN, ο κ. Τζουλιάνι ανέφερε ότι πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση, καθώς «είναι παράδοση στην πολιτική να αφήνουμε πίσω το παρελθόν».

Όμως, όπως πρόσθεσε, «πρέπει να δούμε πόσο σοβαρό είναι αυτό που φέρεται να έχει κάνει το ίδρυμα» της πρώην Πρώτης Κυρίας και πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Ο πρώην εισαγγελέας, το όνομα του οποίου ακούγεται για το υπουργείο Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του κ. Τραμπ, έχει πει επανειλημμένα πως η κ. Κλίντον «ουδέποτε αντιμετώπισε έρευνα για τις εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια τα οποία έγιναν αντικείμενο κατάχρησης», κατά τον Τζουλιάνι.

Το Ίδρυμα Κλίντον επικρίθηκε έντονα από τους Ρεπουμπλικάνους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς όπως κατήγγειλαν, η κ. Κλίντον λάμβανε μέσω του ιδρύματος χορηγίες από κράτη του εξωτερικού ενώ ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.