Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε εκρήξεις στη Λαττάκεια της Συρίας



Τουλάχιστον 23 άτομα σκοτώθηκαν και 62 τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις στη Λαττάκεια της Συρίας, στις πλέον αιματηρές επιθέσεις που σημειώνονται στο παραθαλάσσιο προπύργιο του Μπασάρ αλ-Άσαντ. 

Η συριακή κρατική τηλεόραση κάνει λόγο για επίθεση με οβίδες από το Μέτωπο αλ-Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, και την ισλαμιστική ομάδα Αχράρ αλ-Σαμ, μεταδίδει το Associated Press.

Επικαλούμενο το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Reuters μεταδίδει ταυτόχρονα ότι η μία έκρηξη φαίνεται πως ήταν αποτέλεσμα επίθεσης με πυραύλους, ενώ τη δεύτερη έκρηξη προκάλεσε είτε ένας βομβαρδισμός είτε η πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Πρόκειται για μία από τις φονικότερες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην πόλη.

Καθώς πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, επισήμανε το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση της Συρίας καταδίκασε τις «τρομοκρατικές», όπως τις αποκάλεσε, επιθέσεις εναντίον της πόλης, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο ανατολικό και το βόρειο τμήμα της ομώνυμης επαρχίας μεταξύ ενός μωσαϊκού οργανώσεων ανταρτών και του συριακού στρατού, τον οποίο υποστηρίζουν σιίτες παραστρατιωτικοί της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Εν τω μεταξύ, στη Δαμασκό άλλο ένα προπύργιο της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από οβίδες που έριξαν αντάρτες εναντίον πολλών συνοικιών, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Στη Ντούμα, τέλος, τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα παιδί, σκοτώθηκαν την Τρίτη σε επιθέσεις που εξαπέλυσε ο στρατός με πυραύλους, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).