Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Davis: Θα υπάρξει συμφωνία για τους όρους του Brexit



Ο αρμόδιος υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit D. Davis απευθύνθηκε κυρίως στο επιχειρηματικό κοινό στο Βερολίνο, προειδοποιώντας την ΕΕ να μην «θέσει την πολιτική πάνω από την ευημερία».

Δήλωσε ότι θα πρέπει να "περιμένουν μερικές ακόμη εβδομάδες" για τη συμφωνία και τις πολιτικές αποφάσεις σχετικά με το πόσα χρήματα είναι διατεθειμένη να δώσει η Βρετανία για το... διαζύγιο.

Ο 68χρονος πολιτικός βετεράνος, μιλώντας σε στελέχη στο Βερολίνο, έστειλε μήνυμα προς τους Γερμανούς επιχειρηματίες να μην είναι παθητικοί θεατές του Brexit. Ανέφερε εμπορικά στοιχεία για να δείξει τι διακυβεύεται για τις εταιρείες τους. «Γνωρίζοντας αυτά τα γεγονότα, καταλαβαίνω ότι κανείς δεν θα επέτρεπε σε βραχυπρόθεσμα συμφέροντα να διακινδυνεύσουν αυτά τα σκληρά κερδισμένα κέρδη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την προηγούμενη Παρασκευή η ΕΕ έδωσε στο Λονδίνο δύο εβδομάδες για να αποσαφηνίσει τις δεσμεύσεις του πάνω στους όρους του διαζυγίου, καθιστώντας την αποσαφήνιση αυτή προϋπόθεση για να δεχθεί τον Δεκέμβριο την έναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων, που ζητεί επίμονα το Λονδίνο για την προετοιμασία της εποχής μετά το Brexit.

«Επιθυμούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία μέσα σε δεκαπέντε εργάσιμες ημέρες από σήμερα, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 14ης και 15ης Δεκεμβρίου», είχε υπογραμμίσει ο διαπραγματευτής της ΕΕ.