Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 -

Brexit: Η Βρετανία σκέφτεται να δώσει περισσότερα χρήματαΤο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να βελτιώσει την οικονομική του προσφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από την κρίσιμη συνάντηση των ηγετών τον Δεκέμβριο.

Το διχασμένο υπουργικό συμβούλιο της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θα εξετάσει το διαζύγιο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη συνεδρίασή του σήμερα.

Σύμφωνα με το Bloomberg και με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Philip Hammond στο BBC χθες, η Βρετανία είναι "στα πρόθυρα να κάνει κάποια σοβαρή κίνηση". Όσα είπε ο υπουργός ακολουθούν τα όσα είχε δηλώσει την Παρασκευή ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Ντέηβιντ Ντέιβις, ότι δηλαδή περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με μια οικονομική διευθέτηση, θα παρουσιαστούν εντός εβδομάδων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντως πιέζει τη Βρετανία να πληρώσει 60 δισ. ευρώ για την κάλυψη των δημοσιονομικών δεσμεύσεων και των μελλοντικών υποχρεώσεων, την ώρα που μέχρι στιγμής, η Τερέζα Μέι έχει δεσμευτεί για περίπου 20 δισ. μετά το Brexit, που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου 2019.