Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Bloomberg: Ρώσοι και κινέζοι χτυπούν ακίνητα των Ελλήνων στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς!



Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ φιλοξενεί το Bloomberg και έχει να κάνει με την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από Ρώσους και Κινέζους επενδυτές. Η Ελλάδα αποτελεί τεράστια επενδυτική ευκαιρία για εκείνους που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους, στην πλειοψηφία τους, Ρώσοι και Κινέζοι.

Και τώρα, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θα βρουν πολλά ακίνητα κοψοχρονιά και στην συνέχεια θα τα αξιοποιήσουν.

«Η κοινή αντίληψη είναι ότι τα χειρότερα έχουν τελειώσει και ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να επωφεληθούν οι επενδυτές από τις χαμηλές τιμές και από τα μελλοντικά κέρδη καθώς η αγορά ανακάμπτει», σχολιάζει η Κάρι Λώ της κινεζικής Juwai.com, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η ζήτηση από Κινέζους αγοραστές έχει αυξηθεί κατά 159% το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Πρόκειται για μία από τις πιο χαλαρές βίζες που σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις την επένδυσή σου για να αποκτήσεις την ιθαγένεια της Ε.Ε.», πρόσθεσε η Λώ.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα για επενδύσεις σε ακίνητα είναι το καλύτερο στην Ευρώπη, καθώς είναι φθηνό και ανέρχεται σε 250.000 ευρώ. Οι αποδόσεις για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις είναι υψηλές και η δυναμική ανάπτυξης της χώρας είναι μεγάλη», προσθέτει ο Τζ. Kατσμάζοφ, ανώτερο στέλεχος της ρωσικής επενδυτικής, Tranio.Com. Υπογραμμίζει ότι ένα ακόμη πλεονέκτημα για τους επενδυτές είναι τα κέρδη που μπορούν να αποκομίσουν από την βραχυπρόθεσμη ενοικίαση των ακινήτων σε τουρίστες.

«Η αγορά ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα παρέχει στους επενδυτές την επονομαζόμενη χρυσή βίζα και ταυτόχρονα την είσοδο στην Ευρώπη. Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα συνιστά μία από τις ελάχιστες στην Ευρώπη που δεν έχουν επανακάμψει από την οικονομική κρίση του 2008», προσθέτει.

Ο Ρώσος επενδυτής λέει ότι οι τιμές σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Πολωνία και Ουγγαρία οδηγούνται σε επίπεδα προ κρίσης εξαιτίας της υψηλής ρευστότητας. Ο Κατσμάζοφ είναι μεταξύ των επενδυτών που επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν ενδιαφερόμενους από τη Ρωσία, την Κίνα και την Τουρκία να επενδύσουν σε μία αγορά που είναι έτοιμη να επιστρέψει σε ανάκαμψη αλλά και να λάβουν τη χρυσή βίζα και ταυτόχρονη πρόσβαση στις χώρες του Σένγκεν.

Και οι δύο επενδυτές δήλωσαν ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμούς. «Σκοπεύουμε να συμμετέχουμε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Ελλάδα και να αποκτήσουμε ακίνητα απευθείας από τις τράπεζες. Έχουμε κάποιους επενδυτές που ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Πιστεύουν ότι θα τους προσφέρει ευκαιρίες για να επενδύσουν στις χαμηλότερες τιμές», υπογραμμίζουν.