Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί



Έτσι θα γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί - Τι αναφέρει η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

Οδηγίες στις εφορίες για να εφαρμόζουν ομοιόμορφα τις νέες διατάξεις για την διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που θα ξεκινήσουν από το δημόσιο μετά την 1η Μαΐου 2018 , δίνει εγκύκλιος της ΑΑΔΕ.



Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη άνω των 500 ευρώ προς το Δημόσιο!

Την διεύρυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη προς το Δημόσιο προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την ερχόμενη Δευτέρα. 

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:



Bloomberg: Ρώσοι και κινέζοι χτυπούν ακίνητα των Ελλήνων στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς!

Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ φιλοξενεί το Bloomberg και έχει να κάνει με την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από Ρώσους και Κινέζους επενδυτές. Η Ελλάδα αποτελεί τεράστια επενδυτική ευκαιρία για εκείνους που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους, στην πλειοψηφία τους, Ρώσοι και Κινέζοι.



Καμιά αναβολή στην εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Τις τελευταίες τους ελπίδες φαίνεται να τις εναποθέτουν στους συμβολαιογράφους, οι οποίοι σήμερα Δευτέρα θα αποφασίσουν για το μέλλον της αποχής τους, με το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της λύσης, καθώς έχουν λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις από την κυβέρνηση σε ότι αφορά την ομαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών.



Ξεκινούν αυτή την Τετάρτη οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Στην τελική ευθεία οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Από την προσεχή Τετάρτη όπως όλα δείχνουν, θα βγαίνουν στο σφυρί τα ακίνητα Ελλήνων πολιτών με ένα κλικ.



Να «τρέξουν» οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ζητεί το ΔΝΤ

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αποτελούν σημαντική διαρθρωτική μεταρρύθμιση, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ουίλιαμ Μάρεϊ, ενώ ενθάρρυνε τις ελληνικές αρχές να συμβάλουν από την πλευρά τους, ώστε προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η εφαρμογή των σχετικών διαδικασιών.