Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022 -

Αυτό είναι το καφέ του Πούτιν στη Σιβηρία!Από έξω, το President Cafe το οποίο άνοιξε τον προηγούμενο μήνα, δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τα υπόλοιπα ανάλογα καταστήματα στο Κράσνογιαρσκ της Σιβηρίας.

Μέσα όμως, πρόκειται για έναν… ναό λατρείας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Βρίσκεται 4.000 χλμ. μακριά από τη Μόσχα και το Κρεμλίνο, αλλά οι τοίχοι του είναι γεμάτοι με φωτογραφίες του Ρώσου προέδρου, από την παιδική ηλικία μέχρι και σήμερα.

Ο Πούτιν μαθητής, ο Πούτιν με την πρώην σύζυγό του κρατώντας τη νεογέννητη κόρη του, ο Πούτιν πράκτορας της KGB, ο Πούτιν σε αγώνα τζούντο, σε επιθεώρηση υποβρυχίου και σε πολλές ακόμη… εκδόσεις. Ακόμη και σε φυσικό μέγεθος υπάρχει μία φωτογραφία του μέσα στο καφέ, προκειμένου να μπορούν να τον αγκαλιάζουν ή να φωτογραφίζονται δίπλα του οι πελάτες.

Ολα αυτά, στον κύριο χώρο. Γιατί στις τουαλέτες η διακόσμηση είναι γεμάτη με τους «αντιπάλους» του Πούτιν. Το πρόσωπο του Μπαράκ Ομπάμα υπάρχει στο χαρτί υγείας, ένα πορτρέτο της Ανγκελα Μέρκελ πάνω από τη λεκάνη, το χαλάκι μέσα στην τουαλέτα είναι στα χρώματα της σημαίας των ΗΠΑ, ενώ άλλες φωτογραφίες των δύο ηγετών, όπως και του Ντέιβιντ Κάμερον έχουν δεχθεί την διόλου φιλική… παρέμβαση του ιδιοκτήτη, όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες που δημοσίευσε το Reuters.

«Σκεφτήκαμε κάτι που θα προσελκύσει πελάτες και θα εγγυηθεί την επιτυχία», εξήγησε ο Ντμίτρι Ζντάνοφ, ο 26χρονος συνιδιοκτήτης αυτής της καφετέριας. «Τότε σκεφτήκαμε ότι η Ρωσία δεν έχει καφέ ή εστιατόριο αφιερωμένο στον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πιο δημοφιλή πολιτικό της χώρας», πρόσθεσε μιλώντας στο Reuters.