Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Αποκλεισμένο το αεροδρόμιο της Μελβούρνης - Απειλή για βόμβα σε αεροπλάνο



Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, καθώς ένας επιβάτης σε αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών επιχείρησε να εισβάλει στην καμπίνα των πιλότων, απειλώντας πως έχει τοποθετήσει βόμβα.

Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί λίγα λεπτά νωρίτερα από το αεροδρόμιο της Μελβούρνης με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, διατάχθηκε να κάνει αναστροφή και να επιστρέψει στη βάση του.

Αμέσως οι αυστραλιανές αρχές απέκλεισαν το σημείο που θα προσγειωνόταν το αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών και διέταξαν τη ματαίωση όλων των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αυστραλιανών αρχών, το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, ενώ οι επιβάτες, προς το παρόν, βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Όλα τα εισερχόμενα αεροσκάφη έλαβαν εντολή να αλλάξουν πορεία και να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Avalon, το οποίο επίσης έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη κίνηση και τις ανάγκες.

Οι Μαλαισιανές Αερογραμμές ανακοίνωσαν επισήμως ότι έλαβε χώρα απόπειρα αεροπειρατίας και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό ασφάλειας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει μονάδες ασφαλείας του αεροδρομίου της Μελβούρνης, ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής.