Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

16 °C

Σήμερα, 27. Οκτωβρίου 2020

Απίστευτο: Σεφ σκότωσε την κοπέλα του, την μαγείρεψε και στη συνέχεια αυτοκτόνησεΤο κουβάρι ενός φρικιαστικού εγκλήματος επιχειρούν να ξεδιαλύνουν οι αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας.

Το 2014 ο Μάρκους Βόλκε σκότωσε την Μαγιάνγκ Πρασέτιο, την τρανσέξουαλ φιλενάδα του. Επειτα μαγείρεψε το διαμελισμένο σώμα της και όταν η αστυνομία ανακάλυψε το έγκλημα του, αποφάσισε να δώσει τέλος στην ζωή του.

Εκτός από σεφ ο Βόλκε δούλευε και σε οίκους ανοχής για να βγάλει περισσότερα χρήματα, όπως έκανε και η τρανσέξουαλ Μαγιάνγκ. 

Ο δράστης ανέφερε σε έναν επισκευαστή που πήγε στο διαμέρισμα του μετά το έγκλημα, να «αγνοήσει την μυρωδιά».

Όσο ο Βόλκε έβραζε την κοπέλα του στην κουζίνα, κάποια κομμάτια χύθηκαν στον φούρνο και προκάλεσαν βραχυκύκλωμα στο ρεύμα του διαμερίσματος του.

Αυτός ήταν και ο λόγος που κάλεσε τον επισκευαστή και του είπε με άνετο ύφος πως το διαμέρισμα «έχει έντονη μυρωδιά αλλά αγνόησε την».

Ο επισκευαστής, ονόματι Μπράντ Κόιν, ήταν τελικά και αυτός που κάλεσε την αστυνομία αφού οσμίστηκε την μυρωδιά που οι γείτονες περιέγραψαν ως «ωμό κρέας».

Η αστυνομία με την σειρά της κατευθύνθηκε στο σπίτι του Βόλκε και ο τελευταίος ζήτησε από τους αστυνομικούς να περιμένουν μέχρι να ανοίξει την πόρτα, ώστε να ασφαλίσει τα σκυλιά του.

Έπειτα ο Βόλκε έκοψε το λαιμό του, βγήκε αιμόφυρτος έξω από το διαμέρισμα, διέφυγε από την αστυνομία, και αυτοκτόνησε δίπλα σε έναν κάδο.

Μέσα στο διαμέρισμα η αστυνομία αντίκρισε μια σκηνή τρόμου - τα πόδια της Μαγιάνγκ έβραζαν ακόμα στην κατσαρόλα ενώ αίματα, γάντια και εργαλεία βρισκόντουσαν διασκορπισμένα στο δωμάτιο.

Ο Bryan Reird, επικεφαλής της αστυνομίας για αυτήν την υπόθεση, δήλωσε: «Ήταν μια εξαιρετικά δυσάρεστη μυρωδιά, κάτι που δεν είχα μυρίσει ποτέ μέχρι τότε και δεν μπορώ να την περιγράψω ακριβώς».

Ο Βόλκε είχε γνωρίσει την μελλοντική του σύζυγο σε έναν οίκο ανοχής στην Μελβούρνη, που ονομάζεται «Pleasure Dome» και όπου οι δύο τους συνεργάστηκαν για πρώτη φορά. 

Ο Βόλκε μάλιστα στην περιγραφή του εν λόγω οίκου ανοχής, παρουσίαζε τον εαυτό του ως ένα «νεαρό, σέξι Αυστραλό αγόρι, πολύ φιλικό, καλόβολο, διακριτικό και επαγγελματικό».

Η Μαγιάνγκ έκανε αυτήν την δουλειά σε μια προσπάθεια να μαζέψει χρήματα και να τα στείλει πίσω στην πατρίδα της στην Ινδονησία, όπου και πλήρωνε για τα σχολικά δίδακτρα των αδελφών της.

Μια έρευνα που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη τις στιγμές πριν ο Βόλκε προβεί σε αυτήν την τρομακτική σειρά πράξεων, τον Οκτώβριο του 2014.

Μια τριήμερη ακρόαση αναμένεται να αποφασίσει πότε, πώς και πού πέθανε η Μαγιάνγκ.

Το δικαστήριο θα εξετάσει επίσης τους ισχυρισμούς που λένε ότι η δολοφονία έλαβε χώρα μετά από έναν εξαγριωμένο καβγά μεταξύ του ζευγαριού.