Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Απέρριψαν τελικά το υποβρύχιο του Έλον Μάσκ



Θεωρώντας πως δεν είναι ο πιο λειτουργικός τρόπος διάσωσης των παιδιών από το σπήλαιο, η ομάδα των διασωστών στην Ταΐλάνδη απέρριψε τελικά το υποβρύχιο, ευγενική προσφορά του Έλον Μάσκ.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των εταιρειών SpaceX και Tesla όχι μόνο έστειλε μίνι υποβρύχιο σε περίπτωση που χρειαστεί στις προσπάθειες απεγκλωβισμού των παιδιών, αλλά επίσης ταξίδεψε ο ίδιος μέχρι την Ταϊλάνδη, ώστε να δει από κοντά την επιχείρηση που έχει στηθεί από τους διασώστες.

H φωτογραφία του Ελον Μασκ από την βάση των διασωστών που επιχειρούν για να απεγκλωβίσουν τα παιδιά.H φωτογραφία του Ελον Μασκ από την βάση των διασωστών που επιχειρούν για να απεγκλωβίσουν τα παιδιά

Ειδικότερα, το μίνι υποβρύχιο κατασκευάστηκε ειδικά για αυτήν την περίσταση σε χρόνο ρεκόρ και πρόκειται ουσιαστικά για μία μίνι κάψουλα, στην οποία χωράει μόνο ένα παιδί.

Και παρ΄ότι η τεχνολογία στις μέρες μας κάνει θαύματα, η ομάδα διάσωσης κατέληξε στο συμπέρασμα πως το μίνι υποβρύχιο δεν είναι η σωστή πρακτική για να απεγκλωβιστούν τα 4 εναπομείναντα παιδιά από το σπήλαιο.

Ταξίδεψε και ο ίδιος, ο Ελον Μασκ μέχρι την Ταϊλάνδη.

Το ίδιο άλλωστε δήλωσε και ο επικεφαλής της ομάδας που συντονίζει τη διάσωση, Narongsak Osatanakorn, ο οποίος σύμφωνα με τον Guardian ανέφερε πως «παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία του είναι καλή και εξελιγμένη, δεν είναι πρακτική για αυτή την αποστολή».

Από την πλευρά του ο Ελον Μασκ, ο οποίος περιγράφει μέσω του Twitter τα όσα βλέπει από την βάση των διασωστών που επιχειρούν για να απεγκλωβίσουν τα παιδιά, δεν έχει αναφέρει πως το μίνι υποβρύχιο τελικά απορρίφθηκε από τους αρμόδιους.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης απέρριψε την λύση του Ελον Μασκ λέγοντας Το μόνο που είχε δηλώσει ήταν πως «ελπίζει (σ.σ. το μίνι υποβρύχιο)  να χρησιμεύσει. Αν όχι τώρα ίσως σε μια μελλοντική αντίστοιχη κατάσταση». Ο επικεφαλής της επιχείρησης απέρριψε την λύση του Ελον Μασκ λέγοντας Το μόνο που είχε δηλώσει ήταν πως «ελπίζει (σ.σ. το μίνι υποβρύχιο) να χρησιμεύσει. Αν όχι τώρα ίσως σε μια μελλοντική αντίστοιχη κατάσταση».

Το μόνο που είχε δηλώσει ήταν πως «ελπίζει (σ.σ. το μίνι υποβρύχιο)  να χρησιμεύσει. Αν όχι τώρα ίσως σε μια μελλοντική αντίστοιχη κατάσταση».

Πηγή: Pronews