Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 -

Αντιπρόεδρος Ερντογάν για κυπριακή ΑΟΖ: Τα πετρέλαια δεν ανήκουν μόνο σε σαςΟι συμφωνίες στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να γίνονται και από τις δύο πλευρές, διαφορετικά δεν είναι αποδεκτές, υποστήριξε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Ρετζέπ Ακντάγ, ο οποίος επανέλαβε κι αυτός με τη σειρά του σήμερα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Ο Ρετζέπ Ακντάγ έδωσε σήμερα συνέντευξη στο τουρκικό ιδιωτικό κανάλι ‘Χαμπέρτουρκ’ και δήλωσε ότι: «Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει ισότιμα και στις δύο κοινότητες εκεί. Δεν μπορούν οι Ελληνοκύπριοι να λένε ότι ‘εγώ θα φέρω τους Ιταλούς, θα φέρω τον τάδε ή τον δείνα, θα δημιουργήσω τετελεσμένα και, μην φοβάστε, θα δώσω από τα κέρδη μερίδιο και στους Τ/κ’. Οι συμφωνίες γίνονται και από τις δύο πλευρές.

Σε αντίθετη περίπτωση, δεν τις αποδεχόμαστε. Εμείς μεταφέραμε νερό στην ‘ΤΔΒΚ’, τώρα μεταφέρουμε ηλεκτρισμό, το Υπουργείο μας προχωρά σε διάφορα πρότζεκτ. Εμείς προσπαθούμε, ώστε οι ομοεθνείς μας εκεί να ζήσουν μια καλύτερη και άνετη ζωή», ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.