Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ανησυχία για τη Μέρκελ λόγω δημοσκοπήσεων: Δεύτερη θέση στην ανατολική Γερμανία - Πρώτη δύναμη οι ευρωσκεπτικιστές «AfD»



Πρώτη δύναμη στην ανατολική Γερμανία, την...πατρίδα της Μέρκελ, αναδεικνύεται το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών AfD.

Τα πρόσφατα γεγονότα στην πόλη Κέμνιτς της Σαξονίας με τους νεοναζί να συγκρούονται με αριστερούς με αφορμή το θάνατο ενός 35χρονου Γερμανού ύστερα από συμπλοκές με αλλοδαπούς ενισχύουν επικίνδυνα το κόμμα «AfD», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο γερμανικός Τύπος. 

Δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στη κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Bild» δείχνει ότι οι ευρωσκεπτικιστές σηκώνουν επικίνδυνα... κεφάλι εκτοπίζοντας στη δεύτερη θέση του κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Εκτός από τη Μέρκελ και ο κυβερνητικός της εταίρος,οι Σοσιαλδημοκράτες, έχουν υποστεί σφοδρό πλήγμα ολισθαίνοντας στην τέταρτη θέση . 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε το ερευνητικό ινστιτούτο «Emnid», το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD έρχεται πρώτο με 25%

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν οι Χριστιανοδημοκράτες-με ποσοστό 24%.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η γερμανική Αριστερά με το κόμμα «Die Linke» να αποσπά ποσοστό 18%.

Οι Σοσιαλδημοκράτες καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση, με ποσοστό μόλις 14%, το χειρότερο στην ιστορία τους. Ακολουθούν οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες «FDP» με ποσοστό 7% ενώ οι Πράσινοι «Die Gruene» με 6%.