Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

Ανατριχιαστικό: 16 χρόνια μετά αναγνωρίζουν ακόμα νεκρούς από την 11η Σεπτεμβρίου



Δεκαέξι χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης που άλλαξε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα δεν έχουν αναγνωριστεί όλα τα θύματα.

Ενδεικτικό είναι ότι πριν λίγες μέρες αναγνωρίστηκε το 1.641ο θύμα από τους συνολικά 2.753 νεκρούς.

Πρόκειται για άνδρα, η ταυτότητα του οποίου καθορίστηκε με τη χρήση νέας τεχνολογίας DNA και δεν ανακοινώθηκε μετά από αίτημα της οικογένειάς του.

Η προηγούμενη ταυτοποίηση είχε γίνει τον Μάρτιο του 2015, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό συνολικά 1.112 άνθρωποι που σκοτώθηκαν στους Δίδυμους Πύργους ακόμα δεν έχουν αναγνωριστεί.

Δίδυμοι Πύργοι: Η αρχή και το τέλος σε εικόνες

Αποτελώντας κομμάτι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο κέντρο της Νέας Υόρκης, οι Δίδυμοι Πύργοι χτίστηκαν το 1971 και εκείνη την εποχή αποτελούσαν τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο, με 110 ορόφους το καθένα. Το σύμπλεγμα των επτά κτιρίων καταστράφηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Agence France-Presse

 

Τα κτίρια σχεδιάστηκαν από τον Αμερικανοϊάπωνα αρχιτέκτονα Minoru Yamasaki.

William E. Sauro/The New York Times

 

Στις 19 Οκτωβρίου του 1970, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου έγινε το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, όταν προστέθηκε ένα νέο τμήμα ύψους περίπου 11 μέτρων πάνω από τον 100ο όροφο. Το κόστος της κατασκευή ήταν τότε 400 εκατομμύρια δολάρια, που σήμερα θα μεταφραζόταν σε περισσότερα από 2 δις.

Larry Morris/The New York Times

 

Larry Morris/The New York Times

 

Στις 7 Αυγούστου 1974 ο Philippe Petit, ταχυδακτυλουργός και καλλιτέχνης του δρόμου, ισορρόπησε πάνω σε ένα σχοινί, το οποίο αιωρείτο ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους. Για 45 λεπτά, περπατούσε, χόρευε και γονάτιζε πάνω στο τεντωμένο σχοινί. Λίγο μετά, συνελήφθη.

John Sotomayor/The New York Times

 

Στις 26 Φεβρουαρίου του 1993 ο Νότιος Πύργος δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση, με την τοποθέτηση βομβών σε παρκαρισμένο όχημα στο γκαράζ του πύργου.

Sean Adair/Reuters

 

11η Σεπτεμβρίου 2001, 8:46 το πρωί. Ένα αεροπλάνο, το οποίο είχε καταληφθεί από αεροπειρατές,πέφτει στον βόρειο πύργο. Λίγο μετά τις 9 π.μ., ένα ακόμα πέφτει στον νότιο.

Chang W. Lee/The New York Times

 

Justin Lane for The New York Times

 

Justin Lane for The New York Times