Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αγωγή στον οίκο αξιολόγησης Moody's!



Αγωγή αναμένεται να καταθέσει η αμερικανική κυβέρνηση εις βάρος της εταιρείας Moody's, αφού κατηγορεί τον οίκο αξιολόγησης για παραβίαση της νομοθεσίας κατά την αξιολόγηση των τιτλοποιημένων ενυπόθηκων δανείων και των απαιτήσεων έναντι χορηγούμενων δανείων πριν το 2008.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Moody's, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα κινηθεί εναντίον της για παραβίαση της σχετικής ομοσπονδιακής νομοθεσίας.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι αξιολογήσεις του οίκου το διάστημα εκείνο, είχαν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της κρίσης, δίνοντας θετικές αξιολογήσεις σε ενυπόθηκα δάνεια, τα οποία στη συνέχεια κατέρρευσαν, με συνέπεια το «τσουνάμι» των εξελίξεων που ακολούθησαν τόσο για τη χώρα της Αμερικής, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, εισαγγελείς από πολλές πολιτείες είναι διατεθειμένοι να υποβάλλουν κατηγορίες και σε πολιτειακό επίπεδο.

Ο οίκος αξιολόγησης έχει κατά το παρελθόν έχει βρεθεί στο στόχαστρο ρυθμιστικών αρχών και έχει κληθεί να καταθέσει στοιχεία, σχετικά με την αντιμετώπιση των «τοξικών» στεγαστικών δανείων πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008.