Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Moody's



Moody’s: Αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία

Σε αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά δυο βαθμίδες, σε Β1 από Β3 προχώρησε ο οίκος Moody’s, θέτοντας σταθερό outlook, από θετικό.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, οι λόγοι για την αναβάθμιση της χώρας είναι:



Ψυχρολουσία από τη Moody's: Μας αφήνει στάσιμους στο «Β3»

Στον «πάγο κρατά την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Moody's ο οποίος διατηρεί την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας στο «Β3» στην έκθεση αξιολόγησης που δημοσιοποίησε με πέντε μέρες καθυστέρηση. Οι προοπτικές (outlook) παραμένουν «θετικές».



Η Moody's αναλαμβάνει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανέβαλε την προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής απόφαση για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας χωρίς να δίνει κάποια εξήγηση για την απόφασή του αυτή.

Η απόφαση συνιστά έκπληξη καθώς επενδυτές και αναλυτές ανέμεναν την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα, από «Β3» σε «Β2».



Moody's: Υποβάθμιση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας

Σε αναθεώρηση, με «αβέβαιη κατεύθυνση», έθεσε, σήμερα, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody`s Investors Service την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων Caa2 της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, σε εγχώριο και ξένο νόμισμα.
 
Ταυτόχρονα, ο διεθνής οίκος υποβάθμισε τη βασική πιστοληπτική αξιολόγηση της Τράπεζας (BCA) και την προσαρμοσμένη BCA στο ca από caa2.



Moody's: Αναβάθμιση των καλυμμένων ομολόγων των ελληνικών τραπεζών

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε σήμερα στη βαθμίδα B3 το αξιόχρεο των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων των ελληνικών τραπεζών, σε συνέχεια της αναβάθμισης του αξιόχρεου τους καθώς και της αναβάθμισης του αξιόχρεου του ελληνικού δημοσίου. 



«Καμπανάκι» από τη Moody's - Kίνδυνος για τις καταθέσεις από την καθυστέρηση της αξιολόγησης

H καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης απειλεί να θέσει σε κίνδυνο τα προγράμματα αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's σε εβδομαδιαία έκθεσή του (Credit Outlook).