Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Άγνωστο αντικείμενο έπεσε σε σπίτι και τρύπησε στέγη και πατώματα – Το εξετάζει η NASAH NASA εξετάζει ένα μεταλλικό αντικείμενο το οποίο έπεσε στις 8 Μαρτίου σε σπίτι στη Φλόριντα και διαπέρασε τόσο τη στέγη, όσο και τα πατώματα. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κομμάτι από παλέτα μπαταριών, η οποία απορρίφθηκε από τον διαστημικό σταθμό το 2021.

«Ήταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Παραλίγο να χτυπήσει τον γιο μου. Ήταν σε ένα άλλο δωμάτιο και τα άκουσε όλα», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Αλεχάντρο Οτέρο, στο WINK News.

«Κάτι έσκισε το σπίτι και στη συνέχεια έκανε μια μεγάλη τρύπα στο πάτωμα και στην οροφή», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Ars Technica, η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι το αντικείμενο προήλθε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ κατέγραψε την επανείσοδο διαστημικών σκουπιδιών πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού με πορεία προς τη νοτιοδυτική Φλόριντα στις 14:29 εκείνης της ημέρας, δηλαδή λίγα λεπτά πριν η κάμερα ασφαλείας του σπιτιού του Οτέρο καταγράψει την πρόσκρουση.

Η παλέτα μπαταριών 2,9 τόνων που χρησιμοποιήθηκε για την αναβάθμιση μιας μπαταρίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αποσυνδέθηκε και στάλθηκε σε τροχιά επανεισόδου τον Μάρτιο του 2021.

Η επανείσοδος αυτή είχε προγραμματιστεί κάποια στιγμή μεταξύ 7 και 9 Μαρτίου.

«Η NASA συνέλεξε ένα αντικείμενο σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και θα αναλύσει το αντικείμενο στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα το συντομότερο δυνατό για να προσδιορίσει την προέλευσή του. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες μόλις ολοκληρωθεί η ανάλυση», ανέφερε η NASA.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ακριβής προέλευση του αντικειμένου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.