Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

NASA



NASA: Την παραμονή Πρωτοχρονιάς σημειώθηκε η ισχυρότερη έκρηξη ενέργειας στον Ήλιο από το 2017

Οι ερευνητές της NASA, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατέγραψαν την ισχυρότερη έκρηξη ενέργειας στον ήλιο από το 2017, η οποία, μάλιστα, είχε κάποιες πιθανότητες να διαταράξει τους δορυφόρους και τα συστήματα GPS στη Γη μέχρι και χθες.



Η NASA παρουσίασε τις περιοχές της Σελήνης που θα στείλει την επανδρωμένη αποστολή της

Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής στις 29 Αυγούστου η NASA θα εκτοξεύσει την πρώτη αποστολή του προγράμματος Artemis στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν πολλών ειδών αποστολές στη Σελήνη.



Η NASA θα στείλει το ρόβερ Viper σε αναζήτηση νερού στη Σελήνη

H Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στο νότιο πόλο της Σελήνης το Δεκέμβριο του 2022 ένα ρόβερ σε αναζήτηση νερού.



Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί το βράδυ αδυνατίζει καλύτερα και από τη γυμναστική!

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί πριν από τον ύπνο βοηθά στο αδυνάτισμα, καθώς η κατανάλωσή του ισοδυναμεί με αποτελέσματα που κάποιος μπορεί να επιτύχει με μία ώρα στο γυμναστήριο.



Αντώνης Κονταράτος, ο Έλληνας της NASA που έσωσε τον... Χανκς στην αποστολή Apollo 13

Όταν ο πρώην ναζί Βέρνερ φον Μπράουν «έστησε» το φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, έχοντας μεταφερθεί στην Αμερική μετά την ήττα του Χίτλερ, συγκέντρωσε γύρω του μια μικρή ομάδα στενών συνεργατών οι οποίοι τελικά σχεδίασαν και υλοποίησαν το ιστορικό πρόγραμμα «Απόλλων», που έστειλε τους πρώτους ανθρώπους στη Σελήνη.



NASA: Δείτε φωτογραφίες από αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν τα πενήντα τελευταία χρόνια

Επί εννιά ολόκληρα χρόνια ο Βρετανός φωτογράφος Μπένεντικτ Ρέντγκροουβ (Benedict Redgrove) φωτογράφιζε στο αρχείο της NASA τεχνουργήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις πέντε δεκαετίες του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ.