Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Αγέννητο μωρό τραυματίστηκε από σφαίρα μέσα στην κοιλιά της μαμάς του



Την πιο μεγάλη -και τόσο άδικη- μάχη για τη ζωή του δίνει το εικονιζόμενο αγόρι που η μοίρα του επιφύλαξε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στη ζωή του, καθώς τραυματίστηκε από σφαίρα ενώ ακόμα βρισκόταν στη μήτρα της μητέρας του.

«Δεν είχαμε ξαναδει κάτι τέτοιο» δήλωσε ο επικεφαλής χειρουργός του νοσοκομείου Rodrigues de Carmo στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Ο μικρούλης, που ονομάστηκε Άρθρουρ, έγινε το νεότερο και νεαρότερο θύμα της βίας που σαρώνει την πόλη, καθώς η μητέρα του χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών σε μια από της φαβέλες του Ρίο.

Η μητέρα του Claudineia dos Santos Melo νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και δεν απειλείται η ζωή της. Ωστόσο το αγοράκι τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στους πνεύμονες και τη σπονδυλική στήλη στο περιστατικό της 30ης Ιουνίου. Οι γιατροί λένε πως είναι θαύμα και μόνο το ότι είναι ακόμα ζωντανό. Η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά και αυτή τη στιγμή είναι παραπληγικό, αλλά δεν μπορούν να ξέρουν αν η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει.

Σύμφωνα με την εφαρμογή Fogo Cruzado ή Crossfire, που δημιούργησε το παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας στη Βραζιλία, κατά μέσο όρο πέφτουν 13 πυροβολισμοί την ημέρα στη μητροπολιτική περιοχή του Ρίο, το τελευταίο 11μηνο. Οι περισσότεροι πυροβολισμοί καταγράφονται στις φτωχές κοινότητες που ελέγχουν οι συμμορίες ναρκωτικών.

Την ίδια ημέρα που τραυματίστηκε από πυρά η νεαρή έγκυος, μια μητέρα με την κόρη της σκοτώθηκαν στη φαβέλα Mangueira κοντά στο Μαρακανά, καθώς αστυνομία και κακοποιοί αντάλλασσαν πυρά για πάνω από τρεις ώρες. Η 76χρονη Marlene Maria da Conceicao δέχθηκε πυρά στο κατώφλι του σπιτιού της και η 42χρονη κόρη της έπεσε νεκρή όταν προσπάθησε να τη βοηθήσει.

Ο μικρός Άρθουρ ήρθε στο κόσμο με επείγουσα καισαρική και τους γιατρούς να λένε πως η επιβίωσή του είναι «ένα θαύμα που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας». «Σήμερα είναι παραπληγικός αλλά όλα είναι πιθανά στη ζωή αυτού του παιδιού» πρόσθεσαν.

Ο 27χρονος πατέρας Klebson da Silva επισκέπτεται μητέρα και γιο στο νοσοκομείο και είπε στους δημοσιογράφους πως γέμισε ελπίδα όταν είδε τον «νικητή» γιο του.

AP_17184856434410