Κυριακή 29 Μαΐου 2022 -

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 3 νεκροί από βομβιστική επίθεση των ΤαλιμπάνΤουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν σήμερα, όταν βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε κατά λεωφορείου, το οποίο μετέφερε Αφγανούς στρατιώτες στο βόρειο Αφγανιστάν.

Η έκρηξη έγινε λίγο πριν τις 08:00 το πρωί, στην περιοχή Ντεχντάντι, σε μικρή απόσταση από την επαρχιακή πρωτεύουσα Μπαλκ της επαρχίας, Μαζάρ-ι-Σαρίφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Το υπουργείο, έκανε λόγο για 8 τραυματίες, ενώ ο Μονίρ Αχμάντ Φαρχάντ, εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη, δήλωσε ότι οι τραυματίες είναι 14, μεταξύ των οποίων και 3 γυναίκες.

Ο βομβιστής φορούσε γιλέκο αυτοκτονίας και το ενεργοποίησε κοντά στο λεωφορείο που μετέφερε προσωπικό του 209ου Σώματος Στρατού (Shaheen), ενώ όλοι οι τραυματίες, είναι στελέχη του στρατού, σύμφωνα με τον Φαρχάντ.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, σε ανακοίνωσή τους, την οποία ανάρτησαν στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με αυτήν, ο βομβιστής ήταν κάτοικος της περιοχής Ουαρντάκ, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Καμπούλ.