Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

"Άδειασε" ο Λευκός Οίκος (φώτο)



Σε αντίθεση με το μέρος που ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την πρώτη ανοιχτή γιορτή στο πλαίσιο των εορτασμών για την ορκωμοσία του, στο Λευκό Οίκο, επικρατούσε ησυχία και σκοτάδι. 

Ο Λευκός Οίκος έμοιαζε με φάντασμα χθες το βράδυ. Ηταν υποφωτισμένος και ελάχιστοι από το προσωπικό βρίσκονταν στο πόστο τους. 

Οι περισσότεροι συνεργάτες του επί οκτώ χρόνια Προέδρου των ΗΠΑ είχαν φύγει. Τα γραφεία ήταν άδεια. Οι φωτογραφίες του Ομπάμα αποκαθηλώθηκαν από τους τοίχους. Μόνο κάποιες χειρόγραφες σημειώσεις-οδηγίες για τους επόμενους είχαν αφεθεί στα γραφεία. 

Ο πρόεδρος Ομπάμα εγκατέλειψε το γραφείο του στις 6 το απόγευμα. Λίγο νωρίτερα πυροτεχνήματα, που ήταν ορατά από το παλιό εκτελεστικό γραφείο δίπλα στο Λευκό Οίκο, είχαν κάνει τη νύχτα μέρα στον ουρανό. Ηταν πυροτεχνήματα από την γιορτή του Ντόναλντ Τραμπ. 

Οι διάδρομοι του Λευκοί Οίκου ήταν πρωτόγνωρα άδεια. Και οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία: Να περιπλανηθούν στα γραφεία της επικοινωνιακής ομάδας του Ομπάμα χωρίς καμία επίβλεψη. 

Η μόνη... αντίσταση που αντιμετώπισαν ήταν από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών οι οποίοι δεν τους άφησαν να βγάλουν φωτογραφίες τις άδειες κρεμασμένες κορνίζες στους τοίχους (έλειπαν οι φωτογραφίες του Ομπάμα).

Ενας υπολογιστής είχε μείνει μόνο στο γραφείο της γραμματέως τύπου Τζος Ερνστ. Εδειχνε τη φιέστα του Τραμπ. 

Κάπου υπήρχε αφημένο και το σημερινό πρόγραμμα: Ο Ομπάμα θα υποδεχτεί τον Τραμπ για τσάι και μετά θα ετοιμαστεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου και τη δική του αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο. Οι περισσότεροι, πάντως, έχουν φύγει ήδη...