Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

59 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Συρία



Συνολικά 59 άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν από τη Δευτέρα, σύμφωνα με μια ΜΚΟ, σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σε συνοικίες της Ράκας, μιας πόλης που κατέχουν οι Ισλαμιστές, οι οποίοι κατηγορούνται από τον ΟΗΕ ότι χρησιμοποιούν τους πολίτες σαν «ανθρώπινες ασπίδες».

Ο συνασπισμός που έχουν συγκροτήσει δεκάδες χώρες παρέχει κρίσιμης σημασίας αεροπορική υποστήριξη στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), την αραβοκουρδική συμμαχία η οποία εμπλέκεται σε μάχες επί του πεδίου για να εκδιωχθούν οι Ισλαμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από τη Ράκα, το κυριότερο προπύργιό τους στη Συρία, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι μάχες επικεντρώθηκαν σήμερα στην Παλιά Πόλη, με τις ΣΔΔ να ελέγχουν πλέον περί το 70% της έκτασής της, και στις συνοικίες Αλ Νταρίγια (δυτικά), αλ Μπαρίντ (βορειοδυτικά) και Αλ Μουρούρ (κεντρικά), ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τη Δευτέρα, τα πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού στοίχισαν τη ζωή σε συνολικά 59 αμάχους, ανάμεσά τους 21 παιδιά, διευκρίνισε η ίδια ΜΚΟ, υπογραμμίζοντας ότι κι άλλα πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια.