Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

24 αξιοπερίεργα γεγονότα πού σίγουρα δεν ήξερες



Θα έχετε ακούσει κάτι παράξενο, όπως μια ιστορία ή ένα περίεργο πράγμα που σας είπαν. Τα παρακάτω όμως περίεργα σίγουρα θα σας κάνουν να μείνετε έκπληκτοι. Είναι από τις πιο παράξενες και σπάνιες πληροφορίες που βρέθηκαν στο διαδίκτυο, από τις πιο παράξενες συνήθειες ζώων μέχρι τα πιο απίθανα ατυχήματα που έχουν να κάνουν με την τουαλέτα! Αυτά τα μικρά κομμάτια πληροφοριών θα σας διασκεδάσουν για μέρες και μερικά όπως το νούμερο 23 θα σας κάνει να γελάσετε πολύ.

#1 Η ηλεκτρική καρέκλα εφευρέθηκε από τον οδοντίατρο Alfred P. Southwick, το 1881, αφού προηγουμένως είχε ακούσει μια ιστορία για κάποιον μεθυσμένο που πέθανε όταν ακούμπησε μια γεννήτρια.

#2 Σύμφωνα με το National Geographic, ίσως να μην υπάρχουν κοκκινομάλλες μέχρι το 2060.

#3 Ο πατέρας του Dennis Rodman είχε 29 παιδιά από 16 διαφορετικές γυναίκες!

#4 Στο τέλος κάθε εποχής, η Louis Vuitton καίει όλο το απούλητο εμπόρευμα.

#5 Από κηπουρικής άποψης, οι φράουλες και τα σμέουρα δεν είναι είδη μούρων. Αφού προέρχονται από ένα λουλούδι με περισσότερες από μια ωοθήκη, θεωρούνται φρούτα που αναπτύσσονται κατά ομάδες.

#6 Η επιστήμη λέει ότι οι γυναίκες πραγματικά χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες. Μια μελέτη σε 210 μεσήλικες άνδρες και γυναίκες βρήκε ότι οι γυναίκες αντικειμενικά χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες και ότι η έλλειψη του ύπνου οδηγεί σε μεγαλύτερα προβλήματα υγείας τις γυναίκες από ότι τους άνδρες. Ο καθηγητής Jim Horne, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ύπνου στο πανεπιστήμιο του Loughborough είπε: ‘ Βρήκαμε ότι στις γυναίκες η έλλειψη ύπνου συνδέεται στενά με υψηλά επίπεδα ψυχολογικού στρες και μεγαλύτερα αισθήματα μίσους, κατάθλιψης και θυμού.’

#7 Ο Tesla μπορούσε να εκτελεί πολύπλοκους υπολογισμούς στο μυαλό του και οι δάσκαλοι του νόμιζαν ότι αντέγραφε.

#8 Υπάρχουν περίπου 40.000 ατυχήματα τον χρόνο που έχουν σχέση με την τουαλέτα στις ΗΠΑ.

#9 Η Συναισθησία είναι μια νευρολογική κατάσταση όπου οι άνθρωποι μπορούν να βλέπουν αριθμούς ή γράμματα χρωματιστά ή μπορούν πραγματικά να ‘δουν’ τον ήχο και την μουσική.

#10 Σε ηλικία 11 χρονών ο Βενιαμίν Φραγκλίνος βασικά επινόησε το σημερινό βατραχοπέδιλο.

#11 Βαθιά στο Grand Canyon, ζει ακόμη μια αυτόχθονα Αμερικανική φυλή.

#12 Πολλές ενήλικες πεταλούδες δεν έχουν ποτέ απέκκριση, αντίθετα χρησιμοποιούν όλο όσο τρώνε, για ενέργεια.

#13 Τα κεφάλια από τα παιχνίδια LEGO έχουν τρύπες στην κορυφή, έτσι στην περίπτωση που κάποιο παιδί καταπιεί ένα, θεωρητικά θα μπορεί να αναπνέει.

#14 Το 2002, ένας 14χρονος που άφησε το σχολείο, ο William Kamkwamba, διάβασε βιβλία στην βιβλιοθήκη για να μάθει πως να κάνει μια αντλία νερού με ηλιακή ενέργεια. Η αντλία παρείχε νερό στο χωριό του.

#15 Το 1918, το ροζ ήταν ένα δυνατό χρώμα και συχνά συνδεόταν με τα αγόρια, ενώ το μπλε θεωρείτο πιο γυναικείο.

#16 Μια 19χρονη με το όνομα Iga Jasica ξύπνησε κατά την διάρκεια της εγχείρισης του εγκεφάλου της στην Πολωνία: Δεν αισθανόταν καθόλου πόνο και ρώτησε τον γιατρό πως πήγαινε η εγχείριση.

#17 Εάν διπλώνατε ένα κομμάτι χαρτί 103 φορές, θα είχε την διάμετρο του ορατού σύμπαντος.

#18 Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε μερικούς πλανήτες οι μεγάλες θερμοκρασίες και η πίεση μετατρέπουν το αέριο μεθάνιο της ατμόσφαιρας, που σημαίνει ότι στον Δία και στον Κρόνο βρέχει διαμάντια.

#19 Η ηρωίνη κάποτε ήταν ένα τελείως αποδεκτό φάρμακο που το συνταγογραφούσαν οι γιατροί για κοινές ασθένειες όπως ο βήχας και ο πονοκέφαλος.

#20 Δεκαπέντε πίθηκοι δραπέτευσαν από ένα ερευνητικό κέντρο στην Ιαπωνία χρησιμοποιώντας δέντρα για να περάσουν πάνω από τον ηλεκτρικό φράχτη.

#21 Το πιο συχνό όνειρο που αναφέρεται είναι ότι ο σύντροφος σας απατά.

#22 Τα ψηλά τακούνια φορέθηκαν αρχικά από τους άνδρες,για να φαίνονται ψηλότεροι και έτσι να δείχνουν πιο ανδροπρεπείς.

#23 Υπάρχουν βάτραχοι στην Western Ghats, στην Ινδία γνωστοί σαν βάτραχοι χορευτές. Τα αρσενικά τεντώνουν τα πίσω πόδια τους, ένα κάθε φορά, για να προσελκύσουν τα θηλυκά.

#24 Οι γάτες νιαουρίζουν μόνο, για να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους.