Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ζαέφ: 'Τα κρασιά μας δεν θα διαφημίζονται ως «μακεδονικά» "



 

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Ζόραν Ζάεφ για τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων οινοπαραγωγών.

 

Την δέσμευση του Ζόραν Ζάεφ ότι θα λυθεί το πρόβλημα με την διαφήμιση των προϊόντων της Βόρειας Μακεδονίας στο εξωτερικό έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε στον ομόλογό του τα παράπονα των οινοποιών, ενώ αναφέρθηκε και στην Έκθεση της Γερμανίας και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Ο Ζόραν Ζάεφ διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι το πρόβλημα θα λυθεί και στο εξής τα προϊόντα της γειτονικής χώρας θα διαφημίζονται με το όνομά τους.

Τι είχε συμβεί στην τουριστική Έκθεση του Βερολίνου που εξόργισε τους οινοποιούς

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο omorfataxidia.gr στην ανάρτηση με τίτλο «Αυτόπτης μάρτυς» περιέγραφε στις 7 Μαρτίου ότι το περίπτερο της «Βόρειας Μακεδονίας»,  η γειτονική χώρα διαφημίζεται ως σκέτη Μακεδονία. Η ανάρτηση σημείωνε:

«Δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε έχουν προθεσμία οι Σκοπιανοί να αλλάξουν το όνομα της χώρας τους σε Βόρεια Μακεδονία ή αν αυτή έχει παρέλθει, στη μεγάλη τουριστική έκθεση του Βερολίνου ωστόσο, παρουσιάζονται ως σκέτο Macedonia. Αντίθετα οι Γερμανοί διοργανωτές την αναφέρουν στις σημάνσεις τους ως Βόρεια Μακεδονία. Την ίδια ώρα στο ελληνικό περίπτερο, υπάρχουν σταντ με τρεις Μακεδονίες. Την Ανατολική, την Κεντρική και την Δυτική. Είναι αμφίβολο αν οι ξένοι καταλαβαίνουν τι είναι τελικά η Μακεδονία».

 

Δείτε την ανάρτηση

Μετά την παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας το πρόβλημα στο Βερολίνο είχε λυθεί, ωστόσο σε άλλη έκθεση, στη Φραγκφούρτη, οι οινοπαραγωγοί της γειτονικής χώρας διαφήμιζαν «Μακεδονικό κρασί ηλικίας 2.000 ετών»!