Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ζαχαριάδης: Αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, δεν θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα



Με το επιχείρημα ότι «τα αντίμετρα προέκυψαν ως λογιστικό αντίβαρο στα μέτρα» επιχείρησε να δικαιολογήσει ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ εξήγγειλε επίδομα στέγασης για 300.000 νοικοκυριά ενώ με νόμο που ψηφίστηκε πέρσι προβλέπεται επιδότηση για 600.000 δικαιούχους που ζουν στο ενοίκιο ή πληρώνουν δόσεις δανείων.

«Αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα τότε δεν θα εφαρμοστούν ούτε τα αντίμετρα» πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Από το το δημοσιονομικό χώρο που έχει προκύψει βεβαίως πρέπει να επανεξετάσουμε προτάσεις και ιδέες που υπάρχουν στα αντίμετρα που πρέπει να νομοθετηθούν» πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς γιατί δεν υπήρξαν αναφορές στην επιβάρυνση των ελευθέρων επαγγελματιών το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «δεν πρέπει να μπερδέψουμε τα θέλω με τα μπορώ».

«Αυτά τα κοινωνικά στρώματα που πιέστηκαν και υπερφορολογήθηκαν, η εισοδηματική τους δύναμη θα προκύψει από την ομαλοποίηση του οικονομικού κύκλου» συμπλήρωσε.

Μιλώντας, τέλος, για τις εκλογές είπε ότι «ήταν αυτονόητο αυτό που είπε ο Τσίπρας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των πραγμάτων οι εκλογές. Εάν στοιχηματίζετε κάπου θα σας έλεγα να πάτε στην πλήρη εξάντληση της τετραετίας και εγώ πιστεύω ότι έτσι πρέπει να γίνει».