Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα - Χαλάει ο καιρός από αύριο



Αρκετά ζεστός θα είναι ο καιρός και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, ενώ στα νότια θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Στο μεταξύ ευνοείται η μεταφορά σκόνης ευνοείται κυρίως στα δυτικά και τα νότια και οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία στα νότια ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Ωστόσο από αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού με σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

AdTech Ad

Για σήμερα, Πέμπτη, η αναλυτική πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αραιές νεφώσεις και από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αραιές νεφώσεις, με τους ανέμους να είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φθάνει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις, με τους ανέμους να είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φθάνει από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.