
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης (18/11) μίλησε για την οπλοκατοχή και τόνισε πώς «όσοι παραδώσουν όπλα που μέχρι τώρα κατείχαν παρανόμως δεν θα διωχθούν»!
Παράλληλα προανήγγειλε εντατικούς ελέγχους, όπου όσοι εντοπιστούν να κατέχουν παρανόμως όπλα θα διωχθούν, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και για την κατοχή κυνηγετικών όπλων.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Και βεβαίως τώρα όσοι περιμένουν ότι η Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη ή οπουδήποτε αλλού θα αρχίσει γιουρούσια, δεν πρόκειται να το κάνει.
Η Ελληνική Αστυνομία θα δουλέψει με βάση ένα σχέδιο, θα πάει με πρόγραμμα, θα προχωρήσει με οργανωμένες έρευνες. Και βεβαίως έχουμε πρόβλεψη μιας διάταξης η οποία λέει ότι αν όσοι κατέχουν όπλα παράνομα αυτή την περίοδο και έρθουν τα παραδώσουν πριν τους ασκηθούν διώξεις, θα απαλλαγούν.
Αν έρθει αυτοβούλως κάποιος, έχει όπλα παράνομα και θέλει να τα παραδώσει οικειοθελώς πριν του ασκηθούν διώξεις, αυτός θα την γλιτώσει.
Οι άλλοι όμως, αν ξέρουν ότι κάποια στιγμή μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο θα αντιμετωπίσουν την παρουσία της αστυνομίας και τότε θα έχουν τον κίνδυνο να οδηγηθούν στη φυλακή».
Για τις γενικές πολιτικές εξελίξεις και το στόχο της αυτοδυναμίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «το ταμείο γίνεται στο τέλος», αναφερόμενος στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα πληρώνει νωρίτερα τις οφειλές της, με αποτέλεσμα να γίνεται παράδειγμα για τον τρόπο που ορθοπόδησε η οικονομία της.
Επίσης ένα μέρος των πλεονασμάτων ήδη επιστρέφεται στους πολίτες, ένα άλλο τμήμα τους πηγαίνει στην εξόφληση των χρεών της χώρας και ένα άλλο μέρος μένει σαν αποθεματικό για τα δανεικά που παίρνει σήμερα η χώρα.
«Άρα αυτή η διαχείριση που μοιάζει να είναι δύσκολη, είναι επιτυχής και επιτρέπει στην κυβέρνηση κάθε τόσο ένα μέρος αυτού του πλεονάσματος, που είναι δηλαδή η απόδοση της ελληνικής οικονομίας», είπε ο κ. Φλωρίδης.
Ακόμη, στάθηκε στα νέα προγράμματα για κατοικίες, στις παρεμβάσεις ενάντια στην ακρίβεια με τη μείωση της φορολογίας.
Η βελτίωση του εισοδήματος
Συγκεκριμένα τόνισε πως: «Αυτό το μέτωπο είναι τριπλό. Δηλαδή το μέτωπο είναι πρώτον, να δεις τι ποσό μπορεί να εντείνει τις προσπάθειες να μειωθεί το θέμα της ακρίβειας στην Ελλάδα, δηλαδή να αντιμετωπιστεί πλήρως με την έννοια καμία χώρα δεν το έχει καταφέρει, αλλά τέλος πάντων να περιορίσει τις συνέπειές του και κυρίως για τα χαμηλά εισοδήματα τα οποία ξοδεύουν σε τρόφιμα και ενέργεια βασικά.
Άρα η πρώτη μεγάλη προσπάθεια, ένα μεγάλο μέτωπο και ο αγώνας συνεχίζεται εκεί είναι αυτός. Η δεύτερη προσπάθεια, το δεύτερο μέτωπο, είναι οι κατοικίες.
Εκεί, απ’ ό, τι ακούω, ο πρωθυπουργός είπε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εξαγγείλουν ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης του κόσμου του ελληνικού λαού.
Και το τρίτο είναι να ενισχύουμε διαρκώς τα εισοδήματα. Θυμίζω ότι αυτή η κυβέρνηση το 2019 παρέλαβε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και τώρα τα πράγματα κινούνται προς την περιοχή πάνω από τα 900 ευρώ. Ο μέσος μισθός είναι περίπου 1500.
Άρα η προσπάθεια είναι να ενισχύονται τα εισοδήματα. Επομένως, η προσπάθεια είναι τριπλή. Είναι και στο μέτωπο της ακρίβειας και στο μέτωπο της στέγασης και στο μέτωπο της ενίσχυσης των εισοδημάτων».