Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Υπό τους ήχους του «Ζορμπά» υποδέχτηκαν τον Τσίπρα σε πανεπιστήμιο στο Πεκίνο



Υπό τους ήχους του Ζορμπά έγινε δεκτός ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών του Πεκίνου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.

«Γεια σας, καλώς ορίσατε», είπαν στην ελληνική φοιτητές και φοιτήτριες που κρατούσαν σημαίες των δύο χωρών. Ενώ η πανεπιστημιακή χορωδία τραγούδησε, επίσης στην ελληνική, το «Ένα το χελιδόνι», του Μίκη Θεοδωράκη.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός, με αφορμή την τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, εισαγωγικά ευχαρίστησε τις αρχές του Πανεπιστημίου Ξένων Γλωσσών, που είναι, όπως τόνισε, ένα φημισμένο και ιστορικό κινεζικό πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ιδιαίτερα σημαντικός -παρατήρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ελληνικών Σπουδών- είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών και ερευνητικών θεσμών, που μπορούν να εξυπηρετήσουν με συνέπεια και διάρκεια, ιδίως μέσω των νέων ανθρώπων, την κοινή στρατηγική στόχευση: την πληρέστερη κατανόηση, ειδικά της σύγχρονης, Ελλάδας και Κίνας. Κατανόηση μέσω της ιστορίας και του πολιτισμού τους, κάτι που αποτελεί στόχο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών.