Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Υδροπλάνα: Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο – Ποιος θα είναι ο χρόνος ταξιδιού προς τα νησιά..



Τα υδροπλάνα μπαίνουν στη ζωή μας από το 2022 φιλοδοξώντας να δημιουργήσουν σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια ένα μεγάλο δίκτυο που θα ενώνει πολλές από τις νησιωτικές περιοχές με την ηπειρωτική χώρα και θα αποτελέσουν ένα εναλλακτικό και γρήγορο μέσο μετακίνησης. 

Στο δίκτυο αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και οι Κυκλάδες με το πρώτο υδατοδρόμιο να δημιουργείται στην Τήνο για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τα περισσότερα νησιά του νομού. Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των φακέλων και της έκδοσης αδειών, κάποια νησιά θα αποκτήσουν υδατοδρόμιο ίσως και εντός του 2022, κάποια άλλα το 2023 ή και αργότερα. 

Ενδιαφέρον έχει να δούμε ποιο θα είναι το κόστος αλλά και ο χρόνος της πτήσεως του υδροπλάνου για έναν επιβάτη που θα ταξιδέψει για παράδειγμα από τις Κυκλάδες προς το Φάληρο (ή και το αντίστροφο), τοποθεσία στην οποία αναμένεται να δημιουργηθεί το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο της Αττικής. 

Σύμφωνα με το Νικόλα Χαραλάμπου, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Hellenic Seaplanes, η οποία θα δρομολογήσει τα υδροπλάνα στην Ελλάδα, οι πρώτες πτήσεις θα γίνουν μέχρι το Μάρτιο σε Πάτμο και Τήνο. 

Όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα “itn Ελληνικός Τουρισμός” η εταιρία προετοιμάζει το πτητικό της πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει τόσο οργανωμένες όσο και ναυλωμένες πτήσεις, όπως επίσης και πτήσεις περιηγητικές-τουριστικές πάνω από σημαντικά αξιοθέατα, αεροδιακομιδής ασθενών και μεταφοράς εμπορευμάτων.

Προσιτή η τιμή – Θα καθορίζεται ανάλογα με την απόσταση 

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπου, το κόστος του εισιτηρίου θα κυμαίνεται αναλόγως των χρονικών αποστάσεων που καλύπτουν τα υδροπλάνα όπως επίσης και της ζήτησης που έχει το εκάστοτε δρομολόγιο. Παρά ταύτα η Hellenic Seaplanes οργανώνει το πλάνο της κατά κύριο λόγο με γνώμονα πτήσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 45’ και κατά συνέπεια το κόστος θα έχει εκ των πραγμάτων ταβάνι γύρω στα 90 ευρώ.

Το προσιτό κόστος χρήσης των υδροπλάνων συγκαταλέγεται στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ως μεταφορικό μέσο, αφού η επιλογή του επιτρέπει πτήσεις value for mοney και γρήγορα ταξίδια για έναν επιβάτη.