Κυριακή 29 Μαΐου 2022 -

Ξεκίνησε το «ξήλωμα» της ρόδας στο ΣύνταγμαΔουλειά έπιασε νωρίς το πρωί συνεργείο στο Σύνταγμα με σκοπό να αποσυναρμολογήσει και να απομακρύνει την Ρόδα παρατήρησης των 40 μέτρων που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία.

Μετά το φιάσκο των περασμένων ημερών μέχρι αύριο η ρόδα θα αποτελεί παρελθόν. 

 

Την περασμένη εβδομάδα, με ανακοίνωσή του ο Δήμος της Αθήνας ζήτησε συγνώμη, σημειώνοντας ότι «η απόσυρση της "Ρόδας" από την πλατεία Συντάγματος δεν ήταν για τον δήμο Αθηναίων ευχάριστη απόφαση, ήταν όμως επιβεβλημένη διότι προέχει πάντοτε το ζήτημα της ασφάλειας».

Παράλληλα, η δημοτική αρχή ζητάει συγγνώμη, «στο μερίδιο που μας αναλογεί», για την αναστάτωση που, όπως σημειώνει, προκλήθηκε.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως, όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου η καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων για την αδειοδότηση, αποφασίστηκε, με εντολή του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, η απόσυρση της «Ρόδας». «Δυστυχώς, αυτή ήταν η μόνη απόφαση που θα εγγυάτο την ασφάλεια του κοινού. Σε αυτό το θέμα δεν χωρούν ανεύθυνα παιχνίδια εντυπώσεων» τονίζεται.

Η δημοτική αρχή επισημαίνει ακόμη η «Ρόδα» ήταν δωρεά προς τον Δήμο Αθηναίων, η χρήση της για το διάστημα των γιορτών θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες, καθώς και ότι η μεταφορά και τοποθέτησή στην πλατεία Συντάγματος δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ τον Δήμο, όπως δεν θα τον επιβαρύνει και η αποσυναρμολόγησή της.

Σημειώνει επίσης ότι το ενδιαφέρον των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης φανερώνει ότι η «Ρόδα» ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για το πλήθος των εορταστικών εκδηλώσεων, που εξελίσσονται με επιτυχία στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο κ. Χρήστος Τεντόμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και υπέβαλε την παραίτησή του, θα παραμείνει στη θέση του, έως ότου οριστεί αντικαταστάτης του, όπως προβλέπει ο νόμος.