Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Βοσκός ήρθε αντιμέτωπος με λύκο στη Φθιώτιδα



Ένα πρωτοφανές περιστατικό καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής κοντά στην Εθνική Οδό λίγο μετά το χωριό Προσκυνά στην περιοχή της Λοκρίδας.

Κτηνοτρόφος που έβοσκε αμέριμνος τα πρόβατα του κοντά στην εθνική Οδό είδε ξαφνικά έναν λύκο, όπως μας περιγράφει να επιτίθεται στο κοπάδι του. Μετά το αρχικό σοκ άρχισε να φωνάζει προκειμένου να απομακρυνθεί το άγριο ζώο ωστόσο ο λύκος είχε προλάβει να “κατασπαράξει” πέντε πρόβατα.

Ο ίδιος απέστειλε την σχετική ενημέρωση προκειμένου, όπως μας είπε, να ενημερωθούν οι γύρω κτηνοτρόφοι και μας περιγράφει πως ακριβώς έγινε το συμβάν: “Σήμερα το πρωί κατά τις 7 έβγαλα τα πρόβατα μου για βοσκή κοντά στο χωριό που μένω στο Προσκυνά.Τα είχα κοντά στην Εθνική Οδό και εκεί που ήμουν αμέριμνος επιτέθηκε στο κοπάδι λύκος και οι απώλειες ηταν πέντε προβατα.Το παραξενο ήταν που ήταν τόσο κοντά στην Εθνικη οδό! Ποτέ δεν ειχε ξαναεμφανιστει τόσο χαμηλά λύκος και ειδικά στο χωριό, τόσα χρόνια που διαθέτουμε πρόβατα. Τον είδα στα 50 μετρα και ανάμεσα το κοπάδι και τα πηρε στο κυνήγι. Άρχισα να φωνάζω να πετάω πέτρες αλλα τίποτα. Τα πρόβατα πήραν το δρόμο για τον στάβλο και και εγώ απο πίσω. Μετά απο 200 μετρα άρπαξε το πρώτο και μετά στην σειρά τα άλλα. Εγώ έμεινα πιο πίσω και τα έβρισκα το ένα μετά το άλλο δαγκωμώνα στο λαιμό. Ήταν μεγαλος σε μέγεθος και απο οτι φαίνεται πεινασμένος. Σας ενημερώνω προκειμένου να το δημοσιεύσετε για να ενημερωθουν και οι γύρω κτηνότροφοι. Σας ευχαριστώ”.