Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

βοσκός



Το ελληνικό κράτος ζητεί χρήματα από τον «βοσκό των Ιμίων»

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος έφυγε χθες από τη ζωή στα 94 του έτη. Μια βάρκα μετέφερε χθες το πρωί από την Ψέριμο στην Κάλυμνο, την σορό του «βοσκού των Ιμίων», ενός Έλληνα που για δεκαετίες διατηρούσε την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.



Βοσκός ήρθε αντιμέτωπος με λύκο στη Φθιώτιδα

Ένα πρωτοφανές περιστατικό καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής κοντά στην Εθνική Οδό λίγο μετά το χωριό Προσκυνά στην περιοχή της Λοκρίδας.



H στιγμή της ανάσυρσης της σωρού του βοσκού στον Αλμυρό (φωτογραφίες)

Λίγα λεπτά πριν τις 19:00 τη Τετάρτη ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ για την ανάσυρση της σωρού του βοσκού που αγνοούνταν από το περασμένο Σάββατο.

Ο άτυχος άνδρας είχε χάσει τον προσανατολισμό του και αντί να επιστρέψει στο ποιμνιοστάσιο του σε περιοχή Βρύναινα Αλμυρού, κινήθηκε προς την Φθιώτιδα.



Πρόσωπο με πρόσωπο με… αρκούδα ήρθε γυναίκα βοσκός, στα Τρίκαλα!

Λαχτάρα μεγάλη πήρε γυναίκα που βοσκούσε τις γίδες της στα ριζά του Κόζιακα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως περιγράφει η ίδια στο trikalavoice.gr ξαφνικά τα σκυλιά άρχισαν να γαβγίζουν και τα γίδια να τρέχουν πανικόβλητα. Έσπευσε να δει τι συμβαίνει και είδε σε απόσταση αναπνοής μπροστά της μια αρκούδα!



Τούρκος βοσκός βλέπει πρώτη φορά drone και τρέχει να σωθεί! (βίντεο)

Στο βίντεο φαίνεται ο 70χρονος βοσκός στην Τουρκία βρισκόταν σε ένα λιβάδι προσέχοντας τις αγελάδες του, μέχρι που ξαφνικά στον ουρανό έκανε την εμφάνισή του ένα drone.



Κρήτη: Αλλοδαπός ξυλοκόπησε 87χρονο

Αφορμή για το άγριο περιστατικό που συνέβη στην περιοχή Νταμάρι έξω από την κοινότητα του Νιπιδιτού της Κρήτης, ήταν η παρατήρηση που έκανε ο 87χρονος στον αλλοδαπό βοσκό.

Ο άτυχος 87χρονος είχε πάει στο ιδιόκτητο χωράφι του τα δικά του ζώα για βοσκή.