Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βόλος: Κρατούμενοι αυτοτραυματίστηκαν... ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το φαγητό



Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή γύρω από τις δικαστικές φυλακές Βόλου, όταν άρχισαν να καταφθάνουν το ένα μετά το άλλο τα ασθενοφόρα για να παραλάβουν αλλοδαπούς κρατούμενους που είχαν αυτοτραυματιστεί με... ξυραφάκια, σε ένδειξη διαμαρτυρία για την ποιότητα του βραδινού φαγητού.

Όλα ξεκίνησαν όταν συνολικά 13 Αλγερινοί που κρατούνται για διάφορα αδικήματα άρχισαν να διαμαρτύρονται ζητώντας από την διεύθυνση των φυλακών να τους δοθεί  άλλο φαγητό από αυτό που προέβλεπε το πρόγραμμα. Το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και τότε έξι από αυτούς άρχισαν να τραυματίζονται σε διάφορα σημεία με ξυραφάκια που, άγνωστο πώς, βρέθηκαν στην κατοχή τους!

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, επέστρεψαν στα κελιά τους. Ωστόσο, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή οπλισμού σε χώρο κράτησης και διενεργείται εσωτερική έρευνα για να εξακριβωθεί με ποιον τρόπο έφτασαν στα χέρια τους τα επίμαχα ξυραφάκια