Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Βild: "Ο Ντράγκι καίει τα λεφτά μας;"Συνέχεια στην κόντρα Γερμανίας και του κεντρικού τραπεζίτηΜάριο Ντράγκι δίνει η γερμανική εφημερίδα Bild σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ο Ντράγκι καίει τα χρήματά μας;»   «Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να εξαλείψει την απειλή του πληθωρισμού και να τονώσει την οικονομία  με φθηνό χρήμα», αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας. 

 Το δημοσίευμα σημειώνει πως οι προσπάθειες του κεντρικού τραπεζίτη της Ευρώπης για ανάταση της οικονομίας της Ευρωζώνης πέφτουν μέχρι στιγμής στο κενό. «Παρά το γεγονός πως το νέο, φθηνό χρήμα κατακλύζει τις αγορές, ο Μάριο Ντράγκι το απολαμβάνει, όμως οι επενδυτές την Πέμπτη όχι. Ο DAX κινήθηκε προς τις 10.000, αλλά βρέθηκε και πάλι εκτός στόχου. Στο τέλος, έκλεισε με 2,3% πτώση», αναφέρει το ρεπορτάζ.   Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι:

 «Τα μηδενικά επιτόκια, καθώς και οι περισσότερες αγορές ομολόγων, είναι εξαιρετικά φθηνά για τις τράπεζες. Παρά το γεγονός πως η πρόσφατη δέσμη μέτρων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει αποτύχει, οι αντιδράσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές παραμένουν ασυνήθιστα βαριές».