Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βεβήλωση ναών από τους Τούρκους Σήριαλ και ταινίες με άσεμνες σκηνές γυρίζονται σε ορθόδοξους ναούς. Ζητούν παρέμβαση του εισαγγελέα



Η επιθετική πολιτική της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας συνεχίζεται τώρα μέσω των κινηματογραφικών παραγωγών που σκοπό έχουν να θίξουν και να προσβάλουν ακόμη και τα σύμβολα της Ορθοδοξίας στέλνοντας και άκρως ανθελληνικά μηνύματα.

Τέλη Σεπτέμβρη ξεκινά να προβάλλεται στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας το σήριαλ «Πρωτεύουσα Αμπτουλχαμίντ» η οποία αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις. Το τρέιλερ μάλιστα της σειράς αυτής προβάλει μια τρομερά ανθελληνική σκηνή όπου ακούγεται η φράση «αυτό είναι το λάβαρο που θέλησε να στήσει στην Αγιά Σοφιά ο ελληνικός στρατός» και αμέσως μετά ακολουθεί η προκλητική κίνηση του Σουλτάνου να πετάξει την ελληνική σημαία στο πρόσωπο κάποιου με τον οποίο συνομιλεί.

Τουρκικές προκλήσεις και μέσω οθόνης: Παρουσιάζουν σεξουαλικά όργια στο Βυζάντιο, λεηλατούν ναούς, πετούν ελληνικές σημαίες

Άλλο ένα παράδειγμα τουρκικής προκλητικότητας συνιστά η σειρά με τίτλο «Η πατρίδα μου είσαι εσύ»- στα τουρκικά Vatanim Sensin- που είχε κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2016. Επρόκειτο για μία σειρά που περιέγραφε κατά τους Τούρκους την περίοδο λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η οποία παρουσιάζει τους Έλληνες στρατιωτικούς να δολοφονούν, να εκτελούν, να φυλακίζουν και να καταστρέφουν τις περιουσίες των Τούρκων χωρίς κανέναν έλεγχο. Η σειρά παρουσιάζει τη ζωή του Τζεβντετ, ο οποίος φυλακίζεται από τους «κακούς» Έλληνες και στη συνέχεια γίνεται ο διώκτης και εξολοθρευτής τους.

 Στην  κινηματογραφική  ταινία «Bizans Ouynları» μάλιστα, οι Τούρκοι παρουσιάζουν το Βυζάντιο ως την πιο διεφθαρμένη αυτοκρατορία που υπήρξε στα χρονικά, γεμάτο από σεξουαλικά όργια, από ανώμαλους αυτοκράτορες, με διεστραμμένο λαό και αυτοκρατόρισσες  σαν τις μεγαλύτερες πόρνες της ιστορίας.  Όμως και στο παρελθόν οι Τούρκοι είχαν γυρίσει μια άλλη ταινία με τον τίτλο, «Η Πόρνη του Βυζαντίου», όπου παρουσιαζόταν η αυτοκράτειρα Θεοδώρα ως η μεγαλύτερη πόρνη της ιστορίας.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

 

Δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak, κατηγορεί τους Τούρκους ότι έχουν διαπάρξει «ιστορική ντροπή» διότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τoυ σίριαλ «Παρακαταθήκη», γυρίστηκαν άσεμνες σκηνές στην εκκλησία της Παναγίας, στην πόλη της Νεάπολης της Καππαδοκίας. Ο ναός είχε παραβιαστεί και βεβηλωθεί από σκηνές απάνθρωπης βίας.

Οι συντελεστές της παραγωγής διάλεξαν το εσωτερικό της ιστορικής αυτής εκκλησίας για να γυρίσουν σκηνές βίας με αίμα και πολύ ξύλο. Οι υπεύθυνοι του καναλιού για να γυρίσουν τις σκηνές αυτές, κατέστρεψαν τις σιδερένιες μπάρες που είχαν τοποθετηθεί για να προστατευόσουν τον εξωτερικό περίγυρο της εκκλησίας και αφού παραβίασαν τις θύρες, εισέβαλαν μέσα και άρχισαν τα γυρίσματα. Οι σκηνές που τραβήχτηκαν αποτελούν αν μη τι άλλο μια αισχρή βεβήλωση για τον ιερό χώρο μιας ιστορικής εκκλησίας που χτίστηκε, όπως αναφέρουν οι ιστορικές πληροφορίες, το 1849 και μέχρι το 1924 λειτουργούσε ανελλιπώς για το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Νεάπολης, στα τουρκικά Νεβσεχίρ.

Ο διευθυντής του «Ιδρύματος Έρευνας και Προστασίας Πολιτιστικών Κτισμάτων» της Καππαδοκίας, Μουκρεμίν Τοκμάκ προχώρησε σε καταγγελία στην τοπική εισαγγελία διότι όπως ανέφερε, «Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη» και θα πρέπει να  σταματήσει η ιεροσυλία.