Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βενιζέλος: Είμαστε κοντά στην επιλογή του ονόματος του υποψηφίου Προέδρου



Δεν θα ανακοινωθεί την Τρίτη το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Ανατροπή», προσθέτοντας ότι μαζί με τον κ. Σαμαρά δεν έχουν καταλήξει το όνομα του υποψηφίου Προέδρου.

Διευκρίνισε ότι έχει συζητήσει με τον κ. Σαμαρά τα ονόματα και θα καταλήξουν σε πρόταση πολύ σύντομα κι πρόσθεσε ότι το όνομα του υποψηφίου έχει σχέση με το εύρος της προεδρικής πλειοψηφίας. Πρόσθεσε επίσης ότι μεταξύ των ονομάτων που έχουν συζητηθεί υπάρχουν και γυναικεία ονόματα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δεν έχει σημασία αν το πρόσωπο θα είναι πολιτικό ή όχι, αν κι ο ίδιος θα προτιμούσε ένα πολιτικό πρόσωπο. Ωστόσο αναγνώρισε ότι υπάρχουν και ικανά πρόσωπα εκτός πολιτικής, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους βουλευτές να δώσουν την ψήφο τους.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η απόφαση για επίσπευση της προεδρικής εκλογής ελήφθη σήμερα, αφού εκτιμήθηκε η στάση της αντιπολίτευσης στη συζήτηση του προϋπολογισμού, αλλά και οι εξελίξεις στο eurogroup, το οποίο ήταν ενήμερο του σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθούν οι 180 ψήφοι, διότι, όπως τόνισε το εθνικό συμφέρον είναι η σταθεροποίηση της κατάστασης και να δοθεί ένα μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης, ενώ χαρακτήρισε «κωμικά» τα περί «εξαγορών» και «αποστασιών».

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε θα προτείνουν κοινό υποψήφιο Πρόεδρο και θα απευθυνθούν σε όλους τους πολίτες και τις υγιείς δυνάμεις που θέλουν τη σταθεροποίηση να βοηθήσουν ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι δεν επισπεύδεται η προεδρική εκλογή για να δυσκολευτεί η επόμενη κυβέρνηση, αλλά για να σταθεροποιηθεί το τοπίο και να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, παραδεχόμενος ότι το ΔΝΤ ζητάει νέα μέτρα τα οποία χαρακτήρισε, περιττά, βλαπτικά, σκληρά και μη λειτουργικά. Είπε επίσης ότι δεν μπορούσε, συνταγματικά να κινηθεί νωρίτερα η προεδρική εκλογή, υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική είναι η σταθερότητα.